Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Reuma klachten

Onder reuma klachten vallen diverse aandoeningen: reumatoide artritis, poly-artrose, de ziekte van Bechterew en fibromyalgie.

De oorzaak van reuma klachten

Onder reuma klachten vallen diverse aandoeningen: reumatoide artritis, poly-artrose, de ziekte van Bechterew en fibromyalgie. De exacte oorzaak is niet bekend en kan verschillen per reuma klacht. Wel is duidelijk dat het afweersysteem ontregeld raakt. Daarbij komen ontstekingseiwitten vrij. Die zorgen voor de ontstekingen in de gewrichten.

Anatomie

Reuma klachten kunnen voorkomen in alle gewrichten en spieren. Dit is afhankelijk van het type reuma dat je hebt.

Klachten

Verstijving van de flexiestand van de ellebogen, de heupen en de knieën bij poly-artrose, en van de wervels bij de ziekte van Bechterew. Pijn en ontstekingsverschijnselen in de gewrichten. Bij fibromyalgie doen met name de spieren veel pijn en zijn stijf.

Behandeling en herstel

Heb je reuma klachten, dan is voldoende bewegen van groot belang. De bewegingen moeten onbelast of met lichte belasting plaatsvinden, afhankelijk van jouw belastbaarheid.

Fysiotherapie in de vorm van oefentherapie, met eventueel wat thuisoefeningen, speelt een preventieve rol binnen de diverse behandelvormen voor reuma klachten. De fysiotherapeut kan aanwijzingen geven voor het aanpassen van bepaalde oefeningen specifiek gericht op jouw mobiliteit en ziektebeeld. De oefentherapie hoeft niet ingewikkeld te zijn en vindt bij voorkeur plaats in kleine groepjes. Zwemmen in warm water (hydrotherapie) is aan te bevelen voor laag belastbare cliënten. Lees meer over hydrotherapie.

Bij het eerste bezoek houden we een intakegesprek, waarbij we een aantal metingen verrichten. Ook verzoeken we je enkele  vragenlijsten in te vullen. Dit allemaal om inzicht te krijgen in jouw belastbaarheid. Als duidelijk is bij welke groep je past, starten we bij uw volgende bezoek met uitleg van de oefeningen, zodat na enkele sessies een oefenschema tot stand komt.

Voor deze therapie is geen verwijzing nodig. Er zijn geen reumatische aandoeningen meer die in aanmerking komen voor chronische vergoedingen. De behandelingen komen dus allemaal uit uw aanvullende pakket.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten:

  • Zorg voor een goede balans tussen belasting en belastbaarheid.
  • Bij een hevige reuma aanval kan je het ontstoken gewricht koelen.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Theodora Bouwman

Fysiotherapie
Hydrotherapie
Oedeemtherapie
Reuma
Revalidatie

t.bouwman@centrumevers.nl

“Een rustige maar zeker een gedreven persoonlijkheid in haar vak.”

Testimonial

Anoniem uit Barneveld

Revalidatie

“Mijn ervaring bij: Revalidatie Centrum Evers. Er is betrokkenheid van alle therapeuten om mij heen, fysio, ergo en psycholoog.  Er was oog voor mij persoonlijk.  Het hele team wist van mij af, ik was absoluut veilig binnen het team. Ieder teamlid ging daar discreet mee om. Het gaf mij een gevoel van veiligheid.  Er heerste een gezellige, open sfeer. Collega’s onderling gaan leuk met elkaar om, ik heb geen onderliggende spanning gevoeld. De collega’s staan naast elkaar.”