Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Oedeemtherapie

Bij oedeemtherapie wordt het vocht uit de ledematen afgevoerd.

Wat is oedeemtherapie

 

Oedeemtherapie is het afvoeren van vocht uit de ledematen, bij lymfoedeem heet dit ook wel lymfedrainage. Je wordt licht gemasseerd om het nog goed werkende deel van het lymfestelsel te stimuleren en te activeren, zodat het overtollige weefselvocht wordt afgevoerd. Vaak wordt bij oedeemtherapie massage aangevuld met oefentherapie, zwachtelen en lymfetaping. Bij de lymfetaping wordt er na de behandeling een speciale tape aangebracht om de afvoer van vocht verder te stimuleren.

Om het effect van de oedeemtherapie te meten wordt bij de eerste behandeling een omvangmeting gedaan. Als na verloop van tijd de omvang is afgenomen en stabiel blijft, wordt vaak een therapeutische elastische kous aangemeten. Beweging is heel belangrijk, omdat bij het aanspannen van de spieren er lichte druk wordt uitgeoefend op de lymfevaten waardoor deze harder gaan werken.

De oedeemtherapeuten werken samen met huidtherapiepraktijk Van Brakel.

Tarieven per 1 januari 2019

Let op voor oedeemtherapie geldt een ander tarief.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

Fysiotherapie € 34.00
Manuele therapie € 44.00
Oedeemtherapie € 45.00
Geriatrie € 45.00
Fysiotherapie aan huis € 44.50
Manuele therapie aan huis € 58.00
Geriatrie aan huis € 55.00
Oefentherapie € 34.00
Echografie € 71.50
Telefonische intake € 34.00
Intake en onderzoek na DTF € 49.00
Intake en onderzoek na verwijzing € 41.00
Oefenelastiek v.a. € 3.50
Cure Tape (per rol) € 15.00

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Arianne van de Wal – Knotters

Deep Oscillation
Fysiotherapie
Oedeemtherapie

a.vandewal@centrumevers.nl

“Specialiste binnen de oedeemtherapie, zorgzaam.”

Karin Evers – van Geffen

Deep Oscillation
Fysiotherapie
KISS therapie
Manuele therapie
Oedeemtherapie
Re-Attach

k.evers@centrumevers.nl

“Super vriendelijk en enthousiast naar iedereen.”

Testimonial

Dhr. G. van de Beek (62) uit Voorthuizen

Krullaards

“Er is bijna niets zo vervelend, als bij een specialist vandaan te komen, met de mededeling "Je moet er maar mee leren leven". Met klachten als krachtverlies, kramp en een ijskoude voet, ga je dan toch op zoek naar mogelijkheden, om deze klachten te verminderen. Zo ben ik via via terecht gekomen bij een podoposturaal therapeute. Zij heeft mij met speciaal aangemeten zooltjes, het leven al een stuk aangenamer gemaakt.  Vorig jaar hoorde ik verhalen over een "plaat" bij Jan Evers. Dit zou heel bijzonder zijn. Nadat ik hier en daar wat inlichtingen had ingewonnen, en in overleg met de podoposturaal therapeute, heb ik de stap gewaagd, om op de "plaat" te gaan staan. Het bleek de Krullaards Perfect Reset methode te zijn. Als je deze behandeling vergelijkt, met manuele therapie e.d., dan is dit wel een zeer mens vriendelijke behandel methode.  Tijdens de behandeling, had ik dan ook nog wel mijn bedenkingen, zo van kan dit wel wat opleveren? Dit, omdat ik zo ongeveer niets had gevoeld. Maar nog maar net van het apparaat af voelde ik mijn voet opwarmen, en kreeg ik een losser gevoel in mijn lijf. Nu na drie behandelingen en de in samenspraak aangepaste bestaande zooltjes, ben ik zover, dat ik i.p.v. bijna elke nacht wel een keer wakker te worden van de kramp, ik bijna elke nacht lekker door slaap. Dat mij voet veel beter warm blijft, en dat ik veel makkelijker beweeg. Ik geloof niet in sprookjes, maar het is bijna te mooi om waar te zijn.”