Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Hallux rigidus

Bij een hallux rigidus staat de grote teen meestal rechtuit.

De oorzaak van hallux rigidus

Door slijtage kan een hallux rigidus ontstaan. Vaak heb je dan ook botgroei of een zwelling op jouw grote teengewricht. Hierdoor kun je de teen niet meer zonder pijn afwikkelen.

Anatomie

Bij een hallux rigidus staat de grote teen meestal rechtuit, voelt de teen verstijfd aan en is de functie sterk beperkt.

Klachten

Omdat bij een hallux rigidus de teen verstijfd is, kun je bij het lopen niet meer goed afzetten (‘afwikkelen’ van de voet). Je hebt pijn bij het lopen, hardlopen en traplopen. Vaak heb je vooral pijn wanneer je na een tijdje rust weer gaat bewegen. In sommige gevallen staat de grote teen ook scheef.

Behandeling en herstel

De eerste behandeling is het aanpassen van jouw schoen door de orthopedisch schoenmaker. Die aanpassing helpt de voet met het afwikkelen. Hierdoor kan de pijn verminderen of zelfs verdwijnen.

Helpt het aanpassen van de schoen niet genoeg, dan is een operatie een mogelijkheid. Heb je bijvoorbeeld botgroei bij jouw teengewricht, dan kan de chirurg dit weghalen om de teen weer beweeglijker te maken. Als de slijtage zeer ver gevorderd is, dan kan de chirurg jouw teengewricht vastzetten. Die ingreep heet een arthrodese. De chirurg zet het basisgewricht van de grote teen vast met een plaatje en/of schroeven. Daardoor kan behalve de pijn ook de stand van de teen goed behandeld worden. Patiënten hebben relatief weinig last van het vastgezette gewricht.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten:

  • De schoenen kunnen worden aangepast door een orthopedisch schoenmaker.
  • De teen kan geopereerd worden, dit is meestal een dagbehandeling.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Kelly Eijsing – Oevering

Dry Needling
Fysiotherapie
Manuele therapie

k.oevering@centrumevers.nl

“Een zeer krachtige persoonlijkheid waar ze altijd vanuit werkt.”

Testimonial

Dhr. Jan de Gries (66 jaar) uit Woldendorp

Krullaards

“Al vanaf jonge leeftijd pijn in de onderrug en in de loop der jaren ook bekken problemen. Op aanraden kwam ik bij de chiropractor terecht. Daar was ik zeker al 25 jaar onder behandeling, elke 4 weken ging ik er heen. De rug werd recht gezet en zo nodig ook het bekken. Dit alles maar van tijdelijke aard. De klachten kwamen telkens terug. Is er nu niemand die mij van die pijn af kan helpen ? Ben gaan googelen en kwam op de site van Krullaards Perfect Reset Therapie. Gebeld en vertelde mijn problemen, mij werd duidelijk uitgelegd wat de therapie beoogde. Mij werd gezegd waar ik mij moest melden en er bij de receptie een vragenformulier voor mij klaar lag, vervolgens plaats kon nemen in de wachtruimte. Fysiotherapeut Sabine Koetsier heeft mij keurig uitgelegd hoe en wanneer de Krullaards Perfect Reset Therapie werkt. Kreeg de eerste keer allerlei onderzoeken, bij mijn eigen fysiotherapeuten nooit gehad. Al snel bleek dat mijn bekken scheef stond en kwam ik in aanmerking voor de Krullaards Perfect Reset Therapie. De eerste behandeling duurde een uur, toen ik de deur uit ging voelde ik al minder pijn in de onderrug. Vervolgens nog twee keer geweest en Sabine controleerde opnieuw of bekken en wervels op hun plaats stonden. De derde keer deed Sabine, voor en na de behandeling, nog allerlei onderzoeken o.a. of de rugwervels goed los waren. Zoals het nu lijkt ben ik na 25 jaar van die ellendige rugpijn af en draag ik zooltjes om mijn bekken in balans te houden. Kan weer onbeperkt sporten en allerlei werkzaamheden oppakken. De reis naar Barneveld (418 km vv) had ik er graag voor over. De Krullaards Perfect Reset Therapie heeft mij in alle opzichten een ander mens gemaakt. Fysiotherapeut Sabine Koetsier heeft bij mij een hele goede indruk achtergelaten, kundig en prettig in omgang. Ik kan een ieder de Krullaards Perfect Reset Therapie van harte aanbevelen.”