Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Oefentherapie

Een oefentherapeut is een expert in het aanleren van gezond beweeggedrag.

Wat is oefentherapie

Staan, gaan zitten, wandelen, bukken, tillen, reiken en pakken; we bewegen de hele dag, en meestal doen we dit onbewust. Maar wat gebeurt er als je zit, loopt of andere bewegingen maakt? En welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Ieder heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld de rug, heup, nek of schouder.

Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten (denk aan reuma, Parkinson en spierziekten) kunnen mensen problemen krijgen aan hun lichaam. Een oefentherapeut maakt jou hier bewust van, geeft tips, adviezen en specifieke oefeningen die je in het dagelijks leven kunt toepassen om de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of voorkomen.

Onze oefentherapeuten werken op de Van Zuijlen van Nieveltlaan of aan huis.

Tarieven per 1 januari 2020

Voor oefentherapie is een verwijzing van de huisarts niet nodig, het kan wél voorkomen dat de oefentherapeut je vraagt om alsnog een verwijzing aan te vragen.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt oefentherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

Intake en onderzoek na verwijzing€ 43.00
Intake en onderzoek DTF€ 51.00
Individuele zitting reguliere oefentherapie€ 36.00
Behandeling oefentherapie aan huis€ 47.50

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Fenne Folkersma

Oefentherapie

f.folkersma@centrumevers.nl

“Een aanstormend talent met het hart op de goede plaats.”

Testimonial

Mw. Aukje Ploeg (40) uit Barneveld

Revalidatie

“Wat een fijn en lief revalidatieteam zijn jullie. Omdat ik nooit geen ongeluk of iets dergelijks heb meegemaakt, dacht ik dat revalidatie niet geschikt voor mij was. Maar wat heb ik dat verkeerd gezien. Al bij het intake gesprek viel alles op zijn plek. Eindelijk werd ik gehoord en serieus genomen. Dankzij jullie heb ik zowel fysiek als mentaal veel geleerd. In het begin zag ik er erg tegenop, tegen al die afspraken, maar nu zit het er al op. Dankzij jullie zie ik mijn toekomst weer positief tegemoet.”

Logo_Oefen_RGB