Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Oefentherapie

Een oefentherapeut maakt jou bewust van houding en gewoontes om alledaags bewegen.

Wat is oefentherapie

Staan, gaan zitten, wandelen, bukken, tillen, reiken én pakken. We bewegen de hele dag, en meestal onbewust. Maar wat gebeurt er als jij zit, loopt of andere bewegingen maakt? En welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld de rug, heup, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten (denk aan reuma, parkinson en spierziekten) kunnen mensen problemen krijgen aan hun lichaam. Een oefentherapeut maakt jou hier bewust van, geeft tips, adviezen en specifieke oefeningen die jij in het dagelijks leven kunt toepassen om de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of voorkomen.

Onze oefentherapeut werkt enkel op de Van Zuijlen van Nieveltlaan of aan huis.

Tarieven per 1 januari 2018

Voor oefentherapie is een verwijzing van de huisarts niet nodig, het kan wél voorkomen dat de oefentherapeut je vraagt om alsnog een verwijzing aan te vragen.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt oefentherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

De onderstaande tarieven gelden voor ergotherapie per kwartier

Screening (eenmalig) € 14.50
Intake en onderzoek € 40.10
Individuele zitting reguliere oefentherapie € 34.00
Behandeling oefentherapie aan huis € 44.50

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Marty van de Scheur

Medical taping
Oefentherapeut
Revalidatie
Sportmassage

m.vandescheur@centrumevers.nl

“Zeker een toegevoegde waarde binnen het team.”

Testimonial

Mw. Sylvia Lagerweij (44) uit Kootwijkerbroek

Revalidatie

“In augustus begonnen met het revalidatietraject. De eerste 2 weken waren erg zwaar. Veel nieuwe mensen, veel nieuwe indrukken maar ik voelde dat iedereen het goede met me voor had. Het voelde als een warm bad. Elke week fysio, ergotherapie en psycholoog was wel veel maar ook goed. Vooral Joost en Conitha hebben me heel erg geholpen en van een onzekere vrouw een veel sterkere vrouw gemaakt die nu ook trots op zichzelf kan zijn. De combinatie van al deze therapieën is voor mij echt de juiste geweest. 17 jaar lang met een zere, stijve nek rondgelopen en veel therapeuten gezien maar dit heeft mij echt gelopen. Niet dat ik mijn nek niet meer voelen. Het zal altijd een zwak punt blijven maar door alle therapieën weet ik veel beter met alles om te gaan zodat de nekklachten heer erg zijn verminderd. Ook door de haptonomie heb ik mijn eigen lijf veel beter leren kennen. De drempel was voor mij heel erg hoog maar ik ben zo blij dat ik toch zelf de stap heb gemaakt om bij jullie in therapie te gaan. Door jullie fantastische begeleiding ben ik nu een sterkere vrouw geworden die veel meer zelfvertrouwen heeft en veel beter haar grenzen aan kan geven. Dankzij jullie sta ik veel positiever in het leven en kan mijn lijk het allemaal ook veel beter aan, omdat ik nu luister naar mijn lichaam en bewust rustmomenten in de dag plan. Ik raad het anderen ook aan om bij jullie aan de slag te gaan, omdat het mij zo veel positiefs heeft opgeleverd. Heel hartelijk dank!”