Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Oefentherapie

Een oefentherapeut is een expert in het aanleren van gezond beweeggedrag.

Wat is oefentherapie

Staan, gaan zitten, wandelen, bukken, tillen, reiken en pakken; we bewegen de hele dag, en meestal doen we dit onbewust. Maar wat gebeurt er als je zit, loopt of andere bewegingen maakt? En welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Ieder heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld de rug, heup, nek of schouder.

Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten (denk aan reuma, Parkinson en spierziekten) kunnen mensen problemen krijgen aan hun lichaam. Een oefentherapeut maakt jou hier bewust van, geeft tips, adviezen en specifieke oefeningen die je in het dagelijks leven kunt toepassen om de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of voorkomen.

Onze oefentherapeuten werken op de Van Zuijlen van Nieveltlaan of aan huis.

Tarieven per 1 januari 2020

Voor oefentherapie is een verwijzing van de huisarts niet nodig, het kan wél voorkomen dat de oefentherapeut je vraagt om alsnog een verwijzing aan te vragen.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt oefentherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

Intake en onderzoek na verwijzing€ 43.00
Intake en onderzoek DTF€ 51.00
Individuele zitting reguliere oefentherapie€ 36.00
Behandeling oefentherapie aan huis€ 47.50

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Fenne Folkersma

Oefentherapie

f.folkersma@centrumevers.nl

“Een aanstormend talent met het hart op de goede plaats.”

Testimonial

Mw. Hennie van ‘t Bosch- van der Hoef (64) uit Voorthuizen

Fysiotherapie

“Ik ben fantastisch geholpen. Heb een chronische slijmbeurs ontsteking en nog een plek boven op de schouder. Eerst door Daniel, toen maanden door Kelly behandeld. Met de arm gaat het zo goed dat ik nu gelukkig goed kan slapen. Ze zijn goed met de naalden. Ik heb er profijt van gehad in deze tijd. Nu kan ik tenminste weer een hoop doen zonder de pijn, dus zeker aan te bevelen. Deze therapie heeft veel geholpen.”

Logo_Oefen_RGB