Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Oefentherapie

Een oefentherapeut maakt jou bewust van houding en gewoontes om alledaags bewegen.

Wat is oefentherapie

Staan, gaan zitten, wandelen, bukken, tillen, reiken én pakken. We bewegen de hele dag, en meestal onbewust. Maar wat gebeurt er als jij zit, loopt of andere bewegingen maakt? En welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld de rug, heup, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten (denk aan reuma, parkinson en spierziekten) kunnen mensen problemen krijgen aan hun lichaam. Een oefentherapeut maakt jou hier bewust van, geeft tips, adviezen en specifieke oefeningen die jij in het dagelijks leven kunt toepassen om de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of voorkomen.

Onze oefentherapeut werkt enkel op de Van Zuijlen van Nieveltlaan of aan huis.

Tarieven per 1 januari 2019

Voor oefentherapie is een verwijzing van de huisarts niet nodig, het kan wél voorkomen dat de oefentherapeut je vraagt om alsnog een verwijzing aan te vragen.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt oefentherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

Intake en onderzoek na verwijzing € 41.00
Intake en onderzoek DTF € 49.00
Individuele zitting reguliere oefentherapie € 34.00
Behandeling oefentherapie aan huis € 44.50

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Marty van de Scheur

Medical taping
Oefentherapeut
Revalidatie
Sportmassage

m.vandescheur@centrumevers.nl

“Zeker een toegevoegde waarde binnen het team.”

Testimonial

Mw. Inge Melisse (48) uit Barneveld

Krullaards

“Na 2 hernia`s en 15 jaar rugklachten onbegrijpelijk dat ik met mijn versleten rug weer normaal kan leven en werken. Ik kan me de pijn nu bijna niet meer herinneren.”