EPTE
EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten.
Centrum Evers biedt ook EPTE-therapie aan. EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten.
Wat is EPTE?
Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie (je kunt dus meekijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontstekings- of overbelastingsgebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. Tevens bestaat de behandeling uit taping en oefentherapie om de genezing zo goed mogelijk te ondersteunen.
Is EPTE pijnlijk?
Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnlijk. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.
De effectiviteit van EPTE
De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH-waarde ontstaat bij peesontstekingen. Deze daalt door de behandeling, de bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling en bevordert tevens het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!
De voordelen van EPTE-behandeling
De voordelen van Percutane Electrolyse Therapie zijn als volgt;
• Nauwkeurige behandeling direct in de locatie
• Gezond weefsel wordt ontzien
• Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
• Snel effectief, al na 3-5 behandelingen minder pijn
• De behandeling is niet pijnlijk
Bij welke indicaties is EPTE effectief?
Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen tijdens zowel sport als in het dagelijkse leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.
Behandelindicaties zijn onder andere:
• Schouderpeesklachten (Supraspinatuspees)
• Kniepeesklachten (Patellapees)
• Achillespeesklachten
• Voetpijn (Fasciïtis Plantaris) of hielspoorgerelateerde klachten
• Tenniselleboogklachten (Epicondylitis Lateralis)
Wat kost een behandeling?
Centrum Evers wil de zorg betaalbaar houden. Daarom vindt EPTE-therapie als onderdeel plaats van een fysiotherapiebehandeling. Omdat EPTE onder geleide van echografie gebeurt, wordt bij de eerste behandeling ook een consult echografie in rekening gebracht. Dit is standaard en wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten hiervoor bedragen eenmalig €100,-. Let wel: dit geldt alleen voor de eerste behandeling! De overige behandelingen worden als reguliere fysiotherapie zitting in rekening gebracht. De kosten die niet door ons bij de zorgverzekering kunnen worden gedeclareerd, worden achteraf ook aan de cliënt gefactureerd.
Afspraak maken voor een EPTE-behandeling?
De EPTE-behandelingen vinden plaats op onze locatie Nieuwe Markt, op zowel maandag als woensdag en worden uitgevoerd door Jan Aalten. U kunt eenvoudig een afspraak maken door gebruik te maken van het contactformulier. Tevens kan dit door te bellen naar: 0342-422997
Tarieven per 1 januari 2024
Bekijk de tarieven en vergoedingen hier. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.
Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.
Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.
Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.
Direct een afspraak maken
Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!
Jan Aalten
“Een zeer vakkundige collega die helderheid geeft binnen de praktijk.”
Testimonial
Mw. P. Eskens (72) uit Barneveld
“Er wordt duidelijk aangegeven wat er gebeuren moet. Goed en duidelijk. Aardige fysio mensen. Niets te klagen.”