Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Geriatrie

De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met complexe gezondheidsproblematiek.

Wat is geriatrie

De geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet uitsluitend om ouderen, maar ook om cliënten die bijvoorbeeld door verminderde conditie en kracht, een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, verminderd evenwicht, osteoporose of valproblematiek achteruitgaan in het lichamelijk functioneren. De geriatrie-fysiotherapeut helpt u bij het verbeteren van het lichamelijk functioneren en voorkomt of vertraagt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen.

De geriatrie-fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Er wordt geïnformeerd over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en de hulpmiddelen.

Tarieven per 1 januari 2019

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor geriatrie wordt een apart tarief gerekend.

Fysiotherapie € 34.00
Manuele therapie € 44.00
Oedeemtherapie € 45.00
Geriatrie € 45.00
Fysiotherapie aan huis € 44.50
Manuele therapie aan huis € 58.00
Geriatrie aan huis € 55.00
Oefentherapie € 34.00
Echografie € 71.50
Telefonische intake € 34.00
Intake en onderzoek na DTF € 49.00
Intake en onderzoek na verwijzing € 41.00
Oefenelastiek v.a. € 3.50
Cure Tape (per rol) € 15.00

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Annejet Laseur

Claudicatio Intermittens
Fysiotherapie
Geriatrie
Parkinson

a.laseur@centrumevers.nl

“Zorgzame collega met veel liefde voor de oudere mens.”

Bianca de Heus

Claudicatio Intermittens
Fysiotherapie
Geriatrie

b.deheus@centrumevers.nl

“Wat een doorzettingsvermogen.”

Testimonial

Mw. A.C. Wagtho (38) uit Barneveld

Revalidatie

“Vermoeid en lusteloos nam ik aan het traject deel, de behandelingen, tips en adviezen waren veel. Na een periode van hard werken en trainen naar het einddoel, verlaat ik het traject met een energiek en blij gevoel. Opbouwende feedback: Qua planning valt er denk ik nog wat te behalen, maar gedurende het traject heb ik ook gemerkt dat er aan gewerkt wordt.”