Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de nek

Pijn in de nek komt vaak door een verhoogde spierspanning of verzuring van de spieren die ontstaat door een langdurig verkrampte of gespannen houding.

De oorzaak van pijn in de nek

model net met bloedvaten en zenuwenPijn in de nek komt vaak door een verhoogde spierspanning of verzuring van de spieren die ontstaat door een langdurig verkrampte of gespannen houding. Ook kunnen infecties, ziekten of een ongeval met een plotselinge beweging van de nek de oorzaak van nekpijn zijn. Een verrekte nek en een stijve nek komen hierbij heel vaak voor. Tevens kan een gewricht dat vastzit in de nek veel nekpijn geven.

Anatomie

De wervelkolom bij de nek bestaat uit zeven wervels. Tussen elke twee wervels ligt een tussenwervelschijf. De schijf vormt het gewricht tussen de wervels in de wervelkolom, waardoor deze kunnen bewegen. De schijven dienen daarnaast als schokdempers en verhogen de beweeglijkheid van de nek.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de nek kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Pijn in de nek komt vaak voor. Bij ons vind je meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

 Dry needling – Manuele therapie
– Fysiotherapie – McKenzie-therapie
– KISS-therapie

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Jan Evers

Fysiotherapie
Manuele therapie
McKenzie therapie

j.evers@centrumevers.nl

“Hij is een vakman op elk gebied.”

Testimonial

Mw. A.C. Wagtho (38) uit Barneveld

Revalidatie

“Vermoeid en lusteloos nam ik aan het traject deel, de behandelingen, tips en adviezen waren veel. Na een periode van hard werken en trainen naar het einddoel, verlaat ik het traject met een energiek en blij gevoel. Opbouwende feedback: Qua planning valt er denk ik nog wat te behalen, maar gedurende het traject heb ik ook gemerkt dat er aan gewerkt wordt.”