Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de nek

Pijn in de nek komt vaak door een verhoogde spierspanning of verzuring van de spieren die ontstaat door een langdurig verkrampte of gespannen houding.

De oorzaak van pijn in de nek

model net met bloedvaten en zenuwenPijn in de nek komt vaak door een verhoogde spierspanning of verzuring van de spieren die ontstaat door een langdurig verkrampte of gespannen houding. Ook kunnen infecties, ziekten of een ongeval met een plotselinge beweging van de nek de oorzaak van nekpijn zijn. Een verrekte nek en een stijve nek komen hierbij heel vaak voor. Tevens kan een gewricht dat vastzit in de nek veel nekpijn geven.

Anatomie

De wervelkolom bij de nek bestaat uit zeven wervels. Tussen elke twee wervels ligt een tussenwervelschijf. De schijf vormt het gewricht tussen de wervels in de wervelkolom, waardoor deze kunnen bewegen. De schijven dienen daarnaast als schokdempers en verhogen de beweeglijkheid van de nek.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de nek kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Pijn in de nek komt vaak voor. Bij ons vind je meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

 Dry needling – Manuele therapie
– Fysiotherapie – McKenzie-therapie
– KISS-therapie
Krullaards Perfect Reset

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Mariam Popal

Fysiotherapie
KISS therapie
Manuele therapie
Re-Attach

m.popal@centrumevers.nl

“Doortastend en recht door zee.”

Jan Evers

Fysiotherapie
Manuele therapie
McKenzie therapie

j.evers@centrumevers.nl

“Hij is een vakman op elk gebied.”

Testimonial

Dhr. Arwie (18) en Mw. Ellis (18) uit Ederveen/Ede

Fysiotherapie

“Lopen al een paar jaar bij Sabine. Een erg vrolijke, gezellige en vooral eerlijke therapeut. Het is meer een babbelhalfuurtje, maar ook mijn pijn wordt goed verholpen. Bedankt! Niet alleen voor de behandeling, maar ook voor de gezelligheid.”