Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van het bekken en de bekkenbodem.

Wat is bekkenfysiotherapie

Wanneer je bekken(gewrichten) of de bekkenbodem niet goed functioneren, kunnen pijnklachten en bewegingsproblemen optreden. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan na een buik- of prostaatoperatie, door de zwangerschap, na een bevalling, na meerdere blaasontstekingen of door de menopauze. Soms hangen de klachten samen met medicijngebruik, met andere ziekten of met psychische factoren (emoties, spanningen e.d.). De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten rondom het bekken en in de bekkenbodem.

Bekkenfysiotherapie is de officiële benaming voor fysiotherapie gegeven door geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. De term bekkentherapie wordt wel gebruikt maar daarbij gaat het meestal over behandeling van bekkenpijn of bekkenklachten door een algemeen fysiotherapeut, geen bekkenfysiotherapeut. De bekkenfysiotherapeuten bij Centrum Evers hebben een gedegen opleiding, volgen de bijscholingen en hebben verstand van zake. Er is extra bijscholing gevolgd zodat Dry Needling in het bekken- en bekkenbodemgebied kan worden ingezet en stuitproblematiek uitwendig kan worden behandeld door middel van de NIMOC-methode

Bij bekkenfysiotherapie kan ook inwendig onderzoek worden verricht naar de bekkenbodem. Als dit nodig is wordt je hierover altijd eerst geïnformeerd. Het inwendig onderzoek wordt enkel gedaan met uitdrukkelijke toestemming van de cliënt. Het is mogelijk om kwalitatief goede metingen te doen voor de bekkenbodem musculatuur door middel  de MAple voor uitgebreide diagnostiek en behandeling indien nodig. Tevens kan er uitwendig onderzocht worden middels echo.

Tarieven per 1 januari 2020

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 25 en 45 minuten. In verband met met de administratieve kosten voor het aanmaken en versturen van een factuur, liggen onze tarieven hoger dan de tarieven van uw zorgverzekeraar.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

De behandeling van urineverlies (stress-incontinentie) wordt vergoed uit de basisverzekering. Bij sommige zorgverzekeraars is daarvoor een verwijzing van een arts of specialist naar de bekkenfysiotherapeut nodig. Raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op je eigen risico.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Fysiotherapie€ 36.00
Manuele therapie€ 46.00
Oedeem therapie€ 47.00
Geriatrie€ 47.00
Fysio- en oefentherapie aan huis€ 47.50
Manuele therapie aan huis€ 60.00
Geriatrie, oedeem en bekkentherapie aan huis€ 57.00
Oefentherapie€ 36.00
Echodiagnostiek (Tarief fysio + 29,50)€ 65.50
Telefonische intake€ 34.00
Intake en onderzoek na DTF€ 51.00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 43.00
Bekkenfysiotherapie€ 47.00
Cure Tape (per rol)€ 15.00
Oefenelastiek v.a.€ 3.50

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Gertrude Sterk

Bekkenfysiotherapie
Dry Needling
Fysiotherapie
Medical taping
NIMOC

g.sterk@centrumevers.nl

“Zeer ervaren en kundige collega bekkenfysiotherapie”

Sabine van de Beek – Koetsier

Bekkentherapie i.o.
Fysiotherapie
Hydrotherapie
Krullaards Perfect Reset
Medical taping

s.koetsier@centrumevers.nl

“Ze weet waar ze over praat op vakgebied.”

Testimonial

Mw. M.J. Bosma (81) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Oorspronkelijk kwam ik meedoen met Fysio Fitness voor senioren. Bij het intakegesprek was dat niet de goede keus. Bianca heeft me in een aantal sessies oefeningen aan de hand gedaan om thuis uit te voeren. Dit lijkt mij een prima keuze.”