Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Medical taping

Medical taping kan bij veel klachten worden ingezet.

Wat is medical taping

Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen met de voor velen bekende, felgekleurde, elastische tape. Het idee erachter is dat lichaamsbeweging en dus spieractiviteit nodig is om lichamelijke problemen te voorkomen of te genezen. Doordat de tape elastisch is, kun je de lichamelijke functies verbeteren en gekwetste spieren en gewrichten ondersteunen, zonder het lichaam te beperken in haar bewegingsmogelijkheden.

Waarvoor kan medical taping toegepast worden?

– Bij te lage spierspanning
– Bij te hoge spierspanning
– Bij overbelasting van spieren
– Ter ondersteuning van gewrichten
– Als pijndemping
– Om rust te geven bij een ontsteking
– Ter verbetering van de vochtafvoer bij lymfoedeem
– Om de lichaamshouding te corrigeren
– Om het bewegingsgevoel in de gewrichten te verbeteren.

Wij gebruiken in de praktijk de gekleurde tape van het merk Cure Tape. Er zal de eerste keer een proeftape worden gezet om te kijken of dit aanslaat. Voor de vervolgbehandeling kan je de rol (of een stukje) Cure Tape bij ons aanschaffen. Dit kan worden gedaan bij de balie op de Nieuwe Markt of op De Burgt.

Tarieven

Bekijk de tarieven en vergoedingen hier. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Testimonial

Dhr. Cees van Delen (67) uit Barneveld

Fysiotherapie

Jaela van centrum Evers heeft mij voor beide knie-operaties vooraf en nadien veel advies/ oefeningen gegeven in onder meer het versterken van de spieren in de bovenbenen waardoor ik beter uit de operaties ben gekomen. Dit heeft zeker bijgedragen dat alles heel voorspoedig is verlopen en ik weer mobiel ben. Ik ben dan ook vol lof over de behandelingen bij/ van centrum Evers.”