Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Medical taping

Medical taping kan bij veel klachten worden ingezet.

Wat is medical taping?

Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen met de voor velen karakteristieke, felgekleurde, elastische tape. Het idee erachter is dat er lichaamsbeweging en daarbij spieractiviteit nodig zijn om lichamelijke problemen te voorkomen of te genezen. De stugge tape die tot op heden veel werd gebruikt om de bewegingsvrijheid van een spier of gewricht in te perken, had dit effect niet. Hierdoor ontstond een andere tape die lijkt op de menselijke huid. Doordat de tape elastisch is kun je de lichamelijke functies verbeteren en gekwetste spieren en gewrichten ondersteunen, zonder het lichaam te beperken in haar bewegingsmogelijkheden.

Medical taping kan bij veel klachten worden ingezet, bijvoorbeeld bij nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen.

Wij gebruiken in de praktijk de gekleurde tape van het merk Cure Tape. Er zal de eerste keer een proeftape worden gezet om te kijken of dit aanslaat. Bij de vervolgbehandeling is het de bedoeling dat je zelf een rol Cure Tape aanschaft. Dit kan worden gedaan bij de balie op de Nieuwe Markt of op De Burgt.

Tarieven per 1 januari 2019

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

Fysiotherapie € 34.00
Manuele therapie € 44.00
Oedeemtherapie € 45.00
Geriatrie € 45.00
Fysiotherapie aan huis € 44.50
Manuele therapie aan huis € 58.00
Geriatrie aan huis € 55.00
Oefentherapie € 34.00
Echografie € 71.50
Telefonische intake € 34.00
Intake en onderzoek na DTF € 49.00
Intake en onderzoek na verwijzing € 41.00
Oefenelastiek v.a. € 3.50
Cure Tape (per rol) € 15.00

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Alieck Keilman

COPD
Fysiotherapie
Medical taping

a.keilman@centrumevers.nl

“Alieck is zo’n pareltje.”

Martin Kelderman

Fietsmetingen
Fysio Fitness
Fysiotherapie
Medical taping

m.kelderman@centrumevers.nl

“Zorgzaam naar de patiënten en een zeer prettige collega.”

Testimonial

Anoniem (46) uit Lunteren

Krullaards

“De behandeling heeft goed werk verricht en verliep rustig en relaxt. Moet zeker aangeraden worden naar anderen.”