Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Lopersknie

Door het schuren kan de pees aan de buitenzijde van de knie gaan irriteren of ontsteken, we noemen dit een lopersknie.

De oorzaak van een lopersknie

Door het schuren kan de pees gaan irriteren of ontsteken. Het ontstaan van deze klachten noemen we kortweg een lopersknie. Tevens wordt het ook wel een runnersknee of tractus iliotibialis frictiesyndroom genoemd. Meestal ontstaat de ontsteking door overbelasting.

Anatomie

Aan de buitenkant van het bovenbeen loopt een lange pees die aan jouw knie is gehecht (de tractus iliotibialis). Vlak boven de knie zit een botknobbel waar deze pees langs schuurt bij het strekken en buigen van de knie.

Klachten

Klachten ontstaan geleidelijk aan de buitenkant van de knie. Je voelt pijn als je de trap afloopt. In het begin komt de pijn op tijdens het sporten en verdwijnt daarna vrij snel. De pijn is vaak branderig en zeurend en kan doortrekken tot in jouw onderbeen. Als je het been meer belast, neemt de pijn toe. Deze kan zo ernstig worden dat je moet stoppen met sporten. Je kunt ook pijn voelen als je rust. Naast pijn kun je ook last hebben van een stijf gevoel in de ochtend of na een tijd rust. Het bewegen van de knie wordt dan steeds moeilijker en pijnlijker.

Behandeling en herstel

Zijn jouw klachten net begonnen, dan kun je de ontsteking bestrijden met rust en eventueel pijnstillers. Onze sportfysiotherapeuten zijn zeer deskundig voor het analyseren van de oorzaak van deze klachten. Met een loopanalyse, waarbij jouw hardlopen wordt opgenomen met een camera, krijg je advies en wordt indien nodig het behandelplan met je doorgesproken. Ook kan aangepast schoeisel verbetering geven. Onze sportfysiotherapeuten zullen je daar goed advies over geven.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten:

  • Neem rust om de kniepees te laten herstellen.
  • Een hardloopanalyse kan fouten uit de techniek halen die de klachten veroorzaken. Lees meer over een loopanalyse.
  • Zorg voor goede schoenen om op te lopen en sporten.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

David Hemstede

Dry Needling
Fysiotherapie
Sportfysiotherapie

d.hemstede@centrumevers.nl

“Zijn doorzettingsvermogen en drive om te presteren op een positieve manier.”

Testimonial

Mw. Wilma Huisman (55) uit Kootwijkerbroek

Krullaards

“Ik ben in november 2013 bij je geweest voor behandeling. Met veel klachten, de eerste maand[en] ging het wel wat beter maar niet spectaculair, In weet dat ik in februari van 2014 nog echt met pijnstillers op bed moest om de pijn af te laten zakken omdat zitten en lopen dan geen optie meer was. Ik ben hoofdzakelijk in de Lente en zomer van 2014 behoorlijk vooruitgegaan.  Wel zo”n 60 a 70 % in het totaal denk ik nu..... lange termijn effect soms? Ben er heel gelukkig mee, en heb daarom al meerdere mensen/familie leden geadviseerd bij klachten naar jullie toe te gaan voor de Krullaards Perfect Reset behandeling. Er van uit gaande dat al deze verbetering toch door de krullaards behandeling komt. Sommige dingen moet ik gewoon niet doen, om de klachten te onderdrukken. Meerdere keren op een gedraaide trap op een neer of een tas met een paar kilo boodschappen dragen bijvoorbeeld. Maar dat in het oog houdende, ben ik verder bijna v.d pijnstillers af, af toe paracetamol, maar de ibuprofen eigenlijk niet meer nodig.”