Voor iedere klacht een juiste behandeling!

McKenzie-therapie

McKenzie-therapie is een behandelsysteem voor rug- en nekpijn.

Wat is McKenzie-therapie

‘McKenzie’-MDT is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie-therapie is vooral bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling in benen of armen.

Het doel van McKenzie-therapie is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook ervoor te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. MDT McKenzie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

Typisch voor het onderzoek bij McKenzie-therapie zijn de veelvuldige herhalingen van verschillende bewegingsrichtingen. Hieruit volgt meestal een voorkeursrichting die als huiswerkoefening gaat gelden en meerdere keren op de dag uitgevoerd dient te worden. Deze oefening stimuleert het herstelproces en geeft vaak een direct merkbare verbetering in het bewegen. Dit vermindert weer de pijn en zodoende wordt de vicieuze cirkel doorbroken. De patiënt krijgt meer controle en invloed op en over zijn eigen gezondheid. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan de specifieke houdingen en bewegingen in de belasting van jouw dagelijks leven. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met onder meer manuele technieken, zoals het mobiliseren of het “kraken” van de gewrichten.

Tarieven

Bekijk de tarieven en vergoedingen hier. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Jan Evers

Fysiotherapie
Manuele therapie
McKenzie therapie

j.evers@centrumevers.nl

“Hij is een vakman op elk gebied.”

Testimonial

Mw. Mariëlle Meuris (35) uit Ede

Krullaards

“Zeer verrassend! Nog nooit van deze behandeling gehoord, maar via google/youtube gevonden. Via allerlei instanties al geprobeerd van mijn rug- en heuppijn af te komen (echo/mri/bloedonderzoek/botscan). Nu bleek ik 0,8 cm scheefstand te hebben. Zeer vakkundige dames, eerst analyse. Uitleg en aanpak super! Ik ga jullie bij meerdere kennissen aanbevelen. Dikke duim.”