Voor iedere klacht een juiste behandeling!

KISS-therapie

Het KISS-syndroom komt voor bij baby’s en kinderen en wordt behandeld met KISS-therapie.

Wat is KISS-therapie

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van groot belang is voor de ontwikkeling van houding en motoriek van de baby. In de eerste maanden van de zuigeling zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor een goede zuig- en slikreflex. Huilt de baby veel en is hij/zij ontroostbaar (huilbaby), dan kan dat een gevolg zijn van pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekgewrichtjes, het KISS-syndroom. De KISS-therapeut zal met specifieke behandeltechnieken de ongunstige situatie in de bovenste nekgewrichtjes en het bekken proberen te normaliseren.

Schedelasymmetrie

Soms huilt een baby niet extreem veel, maar is er wel een asymmetrie te zien in de manier van liggen van het kindje. Het ligt dan scheef. Ook dit kan een symptoom zijn van het KISS-syndroom. Als dit voorkomt zonder het extreme huilen, wordt het syndroom soms te laat ontdekt, waardoor de schedel zich in de eerste vier weken duidelijk kan gaan afplatten. Dit wordt schedelasymmetrie of plagiocephalie genoemd. Deze complexe, nauwelijks zichtbare asymmetrie in houding en ontwikkelende functies speelt een negatieve rol bij het zich ontwikkelende kind. Niet elke schedelasymmetrie is echter een gevolg van het KISS-syndroom. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk, zoals een bepaalde ligging in de baarmoeder.

Met KISS-therapie kan met enkele behandelingen getracht worden functieherstel in de bovenste nekgewrichtjes te bereiken, waardoor toename van de al aanwezige schedelasymmetrie kan worden voorkomen.

Klik hier voor een film zodat je kunt zien hoe een moeder met een kindje met voorkeurshouding de therapie ervaart.

Tarieven

Een specialisatie binnen de manuele therapie is het KISS/KIDD-syndroom. Hiervoor wordt dan ook het manuele tarief gerekend.

Bekijk de tarieven en vergoedingen hier. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Karin Evers – van Geffen

Deep Oscillation
Fysiotherapie
KISS therapie
Manuele therapie
McKenzie therapie
Oedeemtherapie
Re-Attach

k.evers@centrumevers.nl

“Super vriendelijk en enthousiast naar iedereen.”

Testimonial

Mw. Berdie Klein Baltink (48) uit Warnsveld

Krullaards

“Na jarenlang nekklachten te hebben gehad, ben ik na 3 behandelingen verlost van mijn pijn. De aandacht en zorgvuldigheid van Sabine heb ik als erg prettig ervaren.”