Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Scheuermann

De ziekte van Scheuermann wordt gekenmerkt door een vormafwijking van de borstwervels.

De oorzaak van Scheuermann

De oorzaak van Scheuermann is tot op heden nog onbekend.

Anatomie

De ziekte van Scheuermann of M. Scheuermann wordt gekenmerkt door een vormafwijking van de borstwervels met een verkromming van de rug als gevolg. De borstwervels worden hierbij wigvormig waarbij de achterkant een normale hoogte houdt en de voorkant als het ware ‘inkrimpt’. Dit proces voltrekt zich meestal in de pubertijd en stopt dan. De kromming blijft, maar wordt niet meer erger. Dit komt bij ongeveer 5% van de mensen voor, maar blijft vaak ongediagnosticeerd.

Klachten

De ziekte is vaak mild en geeft, behalve de toegenomen verkromming van de bovenrug, bij sommigen helemaal geen klachten. Bij anderen ontstaan er problemen zoals pijn, vermoeidheid en stijfheid bij lang statisch belasten. In extreme gevallen kan hart- of longproblematiek ontstaan of compressie van ingewanden.

Behandeling en herstel

Een orthopeed zal aan de hand van röntgenfoto’s of een CT-scan de ernst van de aandoening bepalen en controleren. Soms wordt een brace aangemeten om de vergroeiing trachten te reduceren. Alleen ernstige gevallen worden geopereerd. Fysiotherapie of oefentherapie richt zich onder andere met strekoefeningen op het optimaliseren van de houding en op het reduceren van compensatoire klachten in de nek en onderrug.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten:

  • Belastende activiteiten beperken. Activiteiten met veel en langdurige kromming zijn ongunstig. Vooral bij lang zitten ontstaat die neiging al snel.
  • Activiteiten waar veel strekking in zit zijn aan te bevelen. Rechtop staan en zitten of zwemmen of yoga kunnen een goede invloed hebben.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Testimonial

Mw. Wilma Huisman (55) uit Kootwijkerbroek

Krullaards

“Ik ben in november 2013 bij je geweest voor behandeling. Met veel klachten, de eerste maand[en] ging het wel wat beter maar niet spectaculair, In weet dat ik in februari van 2014 nog echt met pijnstillers op bed moest om de pijn af te laten zakken omdat zitten en lopen dan geen optie meer was. Ik ben hoofdzakelijk in de Lente en zomer van 2014 behoorlijk vooruitgegaan.  Wel zo”n 60 a 70 % in het totaal denk ik nu..... lange termijn effect soms? Ben er heel gelukkig mee, en heb daarom al meerdere mensen/familie leden geadviseerd bij klachten naar jullie toe te gaan voor de Krullaards Perfect Reset behandeling. Er van uit gaande dat al deze verbetering toch door de krullaards behandeling komt. Sommige dingen moet ik gewoon niet doen, om de klachten te onderdrukken. Meerdere keren op een gedraaide trap op een neer of een tas met een paar kilo boodschappen dragen bijvoorbeeld. Maar dat in het oog houdende, ben ik verder bijna v.d pijnstillers af, af toe paracetamol, maar de ibuprofen eigenlijk niet meer nodig.”

Chat openen