Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Corona revalidatie

Het corona virus kan een grote impact hebben op uw conditie en kracht.

Herstellende van het corona virus? Graag geven wij u advies en hulp!

Zowel na een ziekenhuisopname/IC opname als na het doormaken van het virus in uw thuissituatie, kan het corona virus grote impact hebben op uw algehele conditie en kracht. Maar ook kortademigheid en benauwdheid kunnen nog lang aanhouden. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt er een persoonlijk plan gemaakt om u te helpen.

Graag informeren wij u hierover! Bel of mail ons.

Corona

Het nieuwe coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19.

De oorzaak van het corona virus

Het nieuwe coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. Dit virus is voor het eerst opgedoken in China en inmiddels mondiaal verspreid. Het virus wordt van persoon tot persoon overgedragen. Dit gaat via druppels die zich meestal door de lucht verspreiden vanuit de keel, neus en longen. De druppels kunnen ook via de handen worden overgedragen. De incubatietijd (de periode dat iemand besmet raakt en ziek wordt) varieert van 2 tot 12 dagen.

Anatomie

SARS-CoV-2 is het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt (één van de coronavirussen). Onder de microscoop heeft het virus de vorm van een soort kroon. De Latijnse naam voor kroon is corona, waarnaar het virus dus is vernoemd. Een virus heeft gastcellen nodig om te kunnen blijven bestaan. Het virus dringt dan door in de gezonde cellen (bijvoorbeeld van een mens) en gaat zich vermeerderen. Hierdoor komt snel een grote hoeveelheid virusdeeltjes in het lichaam, waardoor je drager wordt van het virus en ziek kan worden. Bij ontdekking van de viruscellen maakt het lichaam (immuunsysteem) antistoffen aan om het virus kapot te maken. Deze antistoffen blijven nog een tijd in het lichaam, ook bij genezing.

Klachten

De belangrijkste klachten die vaak voorkomen zijn koorts (>38 graden), hoesten, moeheid, slijm en benauwdheid. Soms leiden deze klachten zelfs tot een ziekenhuisopname.

Een groot deel van de mensen (80%) hebben verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, niezen, keelpijn, loopneus, spierpijn, hoesten en verhoging. Sommige mensen kunnen tijdelijk minder ruiken en proeven. Enkele mensen hebben diarree.

Belangrijk: als u verkoudheidsklachten met koorts heeft en/of benauwdheid, moet iedereen in het huishouden thuisblijven.

Bel de huisarts wanneer de klachten verergeren:

· U heeft koorts (meer dan 38 graden Celsius) en u hoest of ademt moeilijk

· U bent ouder dan 70, hebt een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts

Belangrijk: ga niet naar de huisarts toe, maar bel de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Behandeling en herstel

De snelheid van genezing na corona is afhankelijk van de ernst van de klachten. Iemand wordt genezen beschouwd nadat iemand 24 uur volledig klachtenvrij is. Deze persoon is dan niet meer besmettelijk. Iemand kan genezen zijn van het virus maar nog niet volledig hersteld zijn. Zowel na een ziekenhuis/IC opname als na het doormaken van het virus in uw thuissituatie, kan het coronavirus nog grote impact hebben op uw algehele conditie en kracht. Maar ook kortademigheid en benauwdheid kunnen nog lang aanhouden.

Bent u herstellende van het coronavirus? Graag geven wij u advies en hulp!

Samen met een gespecialiseerde corona-fysiotherapeut wordt er een persoonlijk plan gemaakt om u te helpen. Fysiotherapie zal hierbij bijvoorbeeld gericht zijn op het verbeteren van de longfunctie en de conditie/kracht. Daarnaast werken wij samen met o.a. ergotherapeuten, diëtisten en psychologen waar nodig om u zo optimaal mogelijk te helpen bij uw herstel.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Annejet Laseur

Claudicatio Intermittens
Fysiotherapie
Geriatrie
Parkinson

a.laseur@centrumevers.nl

“Zorgzame collega met veel liefde voor de oudere mens.”

Alieck Keilman

COPD
Covid revalidatie
Echodiagnostiek
Fysiotherapie
Manuele therapie i.o.
Medical taping

a.keilman@centrumevers.nl

“Alieck is zo’n pareltje.”

Testimonial

Mw. G.H. Pol-Overeem (70) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Goede behandeling/begeleiding! Aandacht en goed inspelen op de lichamelijke klachten. Tijdens de behandeling ook goede communicatie over de oefeningen die gedaan worden.”