Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Haglundse exostose

Wanneer bij de aanhechting van de achillespees aan de achterzijde bij de hiel een zwelling ontstaat dan wordt dit Haglundse exostose genoemd.

De oorzaak van Haglundse exostose

De oorzaak van Haglundse exostose is langdurige druk op de hiel door bijvoorbeeld te kleine schoenen of door een te hard hielstuk in de schoen. Het onderhuidse weefsel raakt hierdoor geïrriteerd waardoor de zwelling op de hiel steeds groter wordt.

Anatomie

Een exostose is een uitsteeksel van het bot dat kan ontstaan door druk op bepaalde plekken van het bot. Wanneer bij de aanhechting van de achillespees aan de achterzijde bij de hiel een zwelling ontstaat, dan wordt dit Haglundse exostose genoemd. De aandoening is genoemd naar orthopedisch chirurg Haglund die voor het eerst de zwelling beschreef in 1924.

Klachten

De klachten kunnen zowel aan één als aan beide hielen voorkomen. Meestal is er pijn, zwelling en roodheid aan de hiel waardoor het lopen in strak, sluitend schoeisel last geeft. Het lopen op blote voeten of slippers kan de klachten helpen verbeteren. Lichamelijk onderzoek is meestal voldoende om een Haglundse exostose vast te stellen.

Behandeling en herstel

Aangepaste schoenen of het uitbuigen van de hak van de schoen door een orthopedisch schoenmaker kan helpen om de ontstekingsklachten te verbeteren. Als dit niet helpt, dan kan er gekozen worden voor een operatie om het probleem op te lossen.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten:

  • Tijdelijk lopen op slippers of blote voeten kan de klachten verminderen.
  • Aanpassingen in jouw huidige schoenen kunnen helpen om de klachten te verminderen.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Kelly Eijsing – Oevering

Dry Needling
Fysiotherapie
Manuele therapie

k.oevering@centrumevers.nl

“Een zeer krachtige persoonlijkheid waar ze altijd vanuit werkt.”

Testimonial

Mw. Ilse Schakel (21) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Word goed uitgelegd hoe de oefeningen te doen. Ik ben dik tevreden. Behandelingen zijn uitstekend!”