Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Haglundse exostose

Wanneer bij de aanhechting van de achillespees aan de achterzijde bij de hiel een zwelling ontstaat dan wordt dit Haglundse exostose genoemd.

De oorzaak van Haglundse exostose

De oorzaak van Haglundse exostose is langdurige druk op de hiel door bijvoorbeeld te kleine schoenen of door een te hard hielstuk in de schoen. Het onderhuidse weefsel raakt hierdoor geïrriteerd waardoor de zwelling op de hiel steeds groter wordt.

Anatomie

Een exostose is een uitsteeksel van het bot dat kan ontstaan door druk op bepaalde plekken van het bot. Wanneer bij de aanhechting van de achillespees aan de achterzijde bij de hiel een zwelling ontstaat, dan wordt dit Haglundse exostose genoemd. De aandoening is genoemd naar orthopedisch chirurg Haglund die voor het eerst de zwelling beschreef in 1924.

Klachten

De klachten kunnen zowel aan één als aan beide hielen voorkomen. Meestal is er pijn, zwelling en roodheid aan de hiel waardoor het lopen in strak, sluitend schoeisel last geeft. Het lopen op blote voeten of slippers kan de klachten helpen verbeteren. Lichamelijk onderzoek is meestal voldoende om een Haglundse exostose vast te stellen.

Behandeling en herstel

Aangepaste schoenen of het uitbuigen van de hak van de schoen door een orthopedisch schoenmaker kan helpen om de ontstekingsklachten te verbeteren. Als dit niet helpt, dan kan er gekozen worden voor een operatie om het probleem op te lossen.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten:

  • Tijdelijk lopen op slippers of blote voeten kan de klachten verminderen.
  • Aanpassingen in jouw huidige schoenen kunnen helpen om de klachten te verminderen.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Kelly Eijsing – Oevering

Dry Needling
Fysiotherapie
Manuele therapie

k.oevering@centrumevers.nl

“Een zeer krachtige persoonlijkheid waar ze altijd vanuit werkt.”

Testimonial

Mw. Margaret Stitselaar – van Barneveld (64) uit Barneveld

Krullaards

“Ik had al jaren last van restless legs, en vooral 's nachts en 's avonds. Slapen ging slecht, omdat ik vaak moest gaan lopen, ging dan naar beneden. En maar rondjes lopen door de kamer, een kopje thee, en dan na ongeveer 45 minuten weer naar bed. Maar ja, dan mis je toch nachtrust en kom je niet tot rust, omdat je slaap verstoord wordt. Ik kwam al bij Evers voor mijn rug en later voor mijn voet. Toen hoorde ze bij Evers dat ik erg last had van restless leg, en vroegen of ik niet op de Krullaards wilde. Ja dat wil ik wel. Na de test, die zei dat mijn bekken best wel scheef was, mocht ik er op. Na de eerste keer merkte ik weinig. Het bekken was wel gelijker. En nu na twee keer, ja, merkte ik dat ik soms door kon slapen, heerlijk. Nu ben ik klaar en bijna geen last meer. Soms 's avonds, maar ga ik even naar de keuken, en dan is het wel over. Ik ben zo blij. Ben nu meer uitgerust en kan heerlijk slapen. Mijn nek is even lastiger, maar daar werken we nu aan, en gaat steeds wel beter. Ik heb er vertrouwen in. Dank je wel Krullaards. Hoop dat het zo blijft, en anders misschien terug.”