Voor iedere klacht een juiste behandeling!

A-specifieke nekpijn

A-specifieke nekpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten van het menselijk lichaam.

De oorzaak van a-specifieke nekpijn

A-specifieke nekpijn kan verschillende oorzaken hebben. Geleidelijke oorzaken zijn een verkeerde houding of stress en spanning. Een plotselinge oorzaak kan een (verkeers)ongeval zijn. Tevens kunnen de nekspieren plotseling verkrampen door een verkeerde beweging, verdraaiing of door een verkeerde slaaphouding.

Anatomie

De wervelkolom van de nek bestaat uit zeven wervels. Tussen elke twee wervels ligt een tussenwervelschijf. De schijf vormt het gewricht tussen de wervels in de wervelkolom, waardoor deze kunnen bewegen. De schijven dienen daarnaast als schokdempers en verhogen de beweeglijkheid van de nek.

Klachten

A-specifieke nekpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten van het menselijk lichaam. Nekpijn wordt meestal alleen in de nek zelf gevoeld, maar kan ook uitstralen naar het hoofd, de arm, de schouderbladen of richting de borst. Vaak voelt jouw nek stijf en kun je het hoofd minder goed bewegen.

Behandeling en herstel

Heb je langere tijd last van de nek, dan is het raadzaam om daar snel iets aan te doen. A-specifieke nekpijn komt vaak voort uit verkeerde houdingen en bewegingen van de nek. Een goede werkhouding, een goed bed en een goede manier van bewegen kunnen a-specifieke nekpijn voorkomen.

De behandeling van nekpijn is afhankelijk van de oorzaak. Wij kunnen je in het algemeen zeer goed van de nekpijnklachten afhelpen. De eerste afspraak zal in de regel bij een manueel therapeut plaatsvinden. Deze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd op het vlak van nek en rug. Wij zullen door een aantal vragen en lichamelijk onderzoek een fysiotherapeutische diagnose stellen. Door de nek te masseren, te rekken, te mobiliseren, spieroefeningen te doen en met eventueel manuele therapie te behandelen, zullen de klachten meestal binnen 6 weken verminderen. Indien het herstel niet of niet voldoende plaatsvindt, gaan we dat samen met je evalueren. Wij kunnen je adviseren t.a.v. de werkplek of thuissituatie (eventueel in combinatie met ergotherapie). Met gerichte training of goede oefeningen kunnen we de nekpijn verminderen.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten:

  • Probeer de nek boven de romp te houden en de schouders naar achteren te trekken.
  • Houd de nek zelf los door middel van rekoefeningen.
  • Probeer de nek rustig door te bewegen tot de eindgrens. Ga de nek niet extra stijf houden.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Jan Evers

Fysiotherapie
Manuele therapie
McKenzie therapie

j.evers@centrumevers.nl

“Hij is een vakman op elk gebied.”

Tessa van Beek

Fysio Fitness
Fysiotherapie
KISS therapie
Manuele therapie
McKenzie therapie

t.vanbeek@centrumevers.nl

“Groot hart voor de patiënten.”

Testimonial

Dhr. N. Gijsbertse (55) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Ik kon snel terecht met mijn rugprobleem. Zeer goed en effectief geholpen. Prettige gesprekken in een ontspannen sfeer. Na drie behandelingen weer de "oude".”