Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Online fysiotherapie consult

Een online fysiotherapie consult is een mooi alternatief wanneer je even niet fysiek naar de fysiotherapeut kan komen

Wat is een online fysiotherapie consult

Een online fysiotherapie consult is gelijk aan een afspraak bij de fysiotherapeut, maar dan via beeldbellen. Via beeldbellen kan de therapeut uiteraard niet alle handelingen uitvoeren. Toch kan een online fysiotherapie consult meerwaarde bieden bij onder andere de volgende situaties:

– Je woont of werkt ver weg, en wilt toch van onze expertise gebruik maken
– Er is geen vervoer om naar de praktijk te komen
– Onverhoopt kan je het huis niet uit, bijvoorbeeld doordat u geen oppas heeft
– Je hebt klachten passend bij Covid-19
– Je bent op vakantie of hebt zakelijke reis
– Een controle afspraak
– Een werkplek advies
– Een overleg met de ouders over een kind
– Mondeling informatie & advies over reeds verkregen diagnose
– Je wilt alleen een online oefenprogramma samengesteld door een van onze specialisten
– Je redt het niet om op tijd op de afspraak te komen

Hoe gaat een online fysiotherapie consult in zijn werk

Het consult zal plaatsvinden via Microsoft Teams. Je ontvangt hiervoor een uitleg via de mail. Al voor de afspraak kan je via de button op deze pagina of via jouw patiënten portaal kan je een uitgebreide handleiding vinden voor het gebruik van Teams.  Na inloggen kom je in een digitale wachtkamer terecht. Vervolgens zal de therapeut jouw toelaten en kan het beeldbellen beginnen. Tijdens het online consult kan een stuk intake plaatsvinden, kunnen er oefeningen worden gegeven, kunnen er adviezen worden besproken en uiteraard is er tijd om al jouw vragen te beantwoorden. 

Om een online fysiotherapie consult in te plannen dien je te beschikken over een telefoon, tablet en of computer met camera en microfoon. De camera gebruiken wij om beeld te bellen middels Teams. Internet is nodig om te verbinden. Via de computer kan je middels een link via internet deelnemen aan de vergadering of via het programma Teams. Middels de telefoon en tablet dien je Microsoft Teams te downloaden middels de app store.   

Veiligheid

Net als bij een fysiek consult waarborgen wij jouw veiligheid en privacy. Wij maken gebruik van een veilige en beschermde online omgeving welke voldoet aan alle regels, onze standaard en AVG-proof is.

Tarieven

Bekijk de tarieven en vergoedingen hier. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Sabine van de Beek – Koetsier

Bekkenfysiotherapie
Fysiotherapie
Medical taping

s.koetsier@centrumevers.nl

“Ze weet waar ze over praat op vakgebied.”

Testimonial

Mw. Dina Levy (28) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Ben al voor verschillende klachten hier gekomen. Van nek- en rugpijn tot bekkenklachten tijdens mijn zwangerschap. Kelly, Sabine en Remco hebben allemaal al heel goed geholpen! Allemaal aan te raden!”