Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de hand

Omdat we onze handen veel gebruiken, treedt er vaak pijn in de hand op.

De oorzaak van pijn in de hand

Model hand en pols met ligamentenPijn in de hand kan ontstaan als gevolg van een ongeluk, herhaalde bewegingen of slijtage die met de leeftijd komt. Omdat we onze handen veel gebruiken, treedt daar vaak letsel op.

Anatomie

De hand bestaat uit negentien botten en de spieren, pezen en banden daartussen. Ook lopen er langs de pols zenuwen naar de hand, om daar onder andere voor het fijne gevoel van de vingertoppen te kunnen zorgen.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de hand kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn in de hand zich manifesteert en het soort pijn, kan vaak al onderscheid worden gemaakt wat de oorzaak van jouw handpijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in de hand zijn er vaak complexe blessures. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

– Fysiotherapie – Manuele therapie
– Handtherapie – Veluwse blessurewinkel

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Freek Hebing

Fysiotherapie
Handtherapie
Medical taping

f.hebing@centrumevers.nl

“Zonder Freek had de praktijk niet gestaan waar we nu staan.”

Testimonial

Dhr. Melvin Lippmann (18) uit Barneveld

Revalidatie

“Toen mijn herstel van een schedelbasisfractuur en rugklachten na een zwaar ongeval maar niet wilde vlotten, werd ik door mijn huisarts doorverwezen naar revalidatiecentrum Evers. Wat een geluk! Het team pikte mijn klachten door hun expertise makkelijk op. Er werd gekeken naar fysieke pijnklachten, mijn houding (ergo) maar ook naar de emotionele schade en onzekerheid. Doordat er goed naar mij werd geluisterd kon er in teamverband een compleet behandelplan worden opgezet, en dit heeft mij echt erg goed geholpen. Mijn rugpijn is door intensief en toch gedoseerd trainen nagenoeg weg en ik ben weer een stuk zekerder van mezelf en van mijn toekomst. Bedankt superteam, ook voor de goede nazorg en evaluatie. Ik ben erg blij dat jullie op mijn pad zijn gekomen!”