Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de schouder

Een schouder in goede conditie is vrij en pijnloos te bewegen. Pijn in de schouder kan ontstaan door een ontsteking, slijtage of een blessure.

De oorzaak van pijn in de schouder

model schouder met rotatorcuff muscualtuurEen schouder in goede conditie is vrij en pijnloos te bewegen. Pijn in de schouder kan ontstaan door een ontsteking, slijtage of een blessure. Bij schouderpijn is het van belang om er vroegtijdig bij te zijn. Bij langdurig doorlopen met pijn in de schouder is er op lange termijn kans op blijvende schade in spieren en pezen.

Anatomie

De schouder is een complex gewricht. In het menselijk lichaam is de schouder het meest beweeglijke gewricht. Het gewricht bestaat uit drie delen, namelijk: de schouderkop, de schouderkom en de spieren en pezen (rotator cuff). Om het schoudergewricht heen ligt een kapsel, een laagje dat de schouder stabiliteit geeft.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de schouder kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn zich in de schouder manifesteert en het soort pijn, kan vaak al onderscheid worden gemaakt in wat de oorzaak van jouw schouderpijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in de schouder bestaat er een grote diversiteit aan blessures. Bij ons vind je meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

– Dry needling Medical taping
Echodiagnostiek – Sportfysiotherapie
– Fysiotherapie – Veluwse blessurewinkel
Manuele therapie

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Kelly Eijsing – Oevering

Dry Needling
Fysiotherapie
Manuele therapie

k.oevering@centrumevers.nl

“Een zeer krachtige persoonlijkheid waar ze altijd vanuit werkt.”

Testimonial

Mw. A. Ruitenberg (37) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Goed, gezellig en deskundig.”