Fysiotherapie
Fysiotherapie is de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Bij jouw eerste bezoek bespreekt de fysiotherapeut met je wat er mogelijk aan de hand is en wat een juiste fysiotherapiebehandeling zou kunnen zijn.
Vanwege de verscheidenheid aan klachten kunnen de behandelingen zeer divers zijn: oefentherapie, mobilisaties, massage, sportadvies, advies voor de thuissituatie of het aanleren van huiswerkoefeningen. Ook kan de fysiotherapeut naar aanleiding van het lichamelijk onderzoek besluiten je door te sturen naar een van onze gespecialiseerde therapeuten.
De meeste fysiotherapiebehandelingen zijn individueel, maar ook oefentherapie in groepsvorm is mogelijk. Al onze therapeuten kunnen indien nodig ondersteuning in de hulpmiddelen adviseren. Het is niet noodzakelijk om een verwijsbrief van de huisarts of specialist te hebben.
Specialisaties
Het is mogelijk om na de basisopleiding van fysiotherapeut door te studeren, we noemen dit een specialisatie. Om je zo goed mogelijk te kunnen behandelen, hebben wij een aantal specialisten in huis. Bij Centrum Evers vind je de volgende specialisaties:
-
Deep oscillation
Deep oscillation werkt met elektrostatische impulsen, waardoor er trillingen ontstaan op celniveau. Dit heeft effect op diverse klachten. Lees meer over deep oscillation.
-
Dry needling
Dry needling is een behandelmethode die wordt toegepast bij de behandeling van myofasciale problemen. Lees meer over dry needling.
-
Geriatrie
De geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met een complexe gezondheidsproblematiek. Lees meer over geriatrie.
-
Handtherapie
De handtherapeut is gespecialiseerd in klachten aan de hand en pols. Lees meer over handtherapie.
-
KISS-therapie
Het KISS-syndroom komt voor bij baby’s en kinderen. Lees meer over KISS-therapie
-
Manuele therapie
Manuele therapie is een behandelmethode die direct inwerkt op je
gewrichten. Lees meer over manuele therapie. -
McKenzie-therapie
McKenzie is een behandelsysteem voor rug- en nekpijn. Lees meer over McKenzie-therapie.
-
Medical taping
Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen met de voor velen karakteristieke, felgekleurde, elastische tape. Dit kan bij vele soorten klachten worden ingezet. Lees meer over medical taping.
-
Oedeemtherapie
Bij oedeemtherapie wordt het vocht uit de ledematen afgevoerd. Lees meer over oedeemtherapie.
-
Sportfysiotherapie
De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten. Lees meer over de sportfysiotherapie.
-
Fysio Fitness
Fysio Fitness biedt “Individueel bewegen in een groep”. Lees meer over Fysio Fitness.
-
Hydrotherapie
Hydrotherapie is oefentherapie in een zwembad met extra verwarmd water. Lees meer over hydrotherapie.
-
Sporttest
Een unieke sportttest brengt de grondmotorische eigenschappen in kaart. Dit kan helpen om blessures in de sport te voorkomen of het niveau te verbeteren Lees meer over een sporttest.
Kinesis
Kinesis is een moderne manier van trainen die gebaseerd is op functioneel bewegen, ofwel de dagelijkse bewegingen die je graag probleemloos aan wilt kunnen. Heb je bijvoorbeeld moeite met het tillen van een zware tas met boodschappen, traplopen of bukken, of heb je pijn bij het gooien of slaan van een bal, of bij rennen, springen, enzovoort, dan kan Kinesis je mogelijk helpen.
Samen met jouw begeleider boots je de dagelijkse bewegingen na met een speciaal daarvoor ontworpen apparaat. Daarbij staan weerstand, balans en coördinatie centraal. De apparaten zorgen voor een weerstand die in elke gewenste richting hetzelfde blijft. Hierdoor wordt bewegen in een driedimensionale ruimte naar alle richtingen mogelijk. Je traint de spieren die voor jou van belang zijn, op het trainingsniveau dat op jou van toepassing is. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van de nieuwste trainingsmethoden dankzij de Kinesis-cursussen die zij geregeld volgen. Een aantal oefeningen kun je thuis doen met een oefenelastiek.
Tarieven
Bekijk de tarieven en vergoedingen hier. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.
Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.
Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.
Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.
Direct een afspraak maken
Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!
Testimonial
Mw. A. Hartogsveld (63) uit Amersfoort
“Grandioos”