Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Fysiotherapie

Fysiotherapie is de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Bij jouw eerste bezoek bespreekt de fysiotherapeut met je wat er mogelijk aan de hand is en wat een juiste fysiotherapiebehandeling zou kunnen zijn.

Vanwege de verscheidenheid aan klachten kunnen de behandelingen zeer divers zijn: oefentherapie, mobilisaties, massage, sportadvies, advies voor de thuissituatie of het aanleren van huiswerkoefeningen. Ook kan de fysiotherapeut naar aanleiding van het lichamelijk onderzoek besluiten je door te sturen naar een van onze gespecialiseerde therapeuten.

De meeste fysiotherapiebehandelingen zijn individueel, maar ook oefentherapie in groepsvorm is mogelijk. Al onze therapeuten kunnen indien nodig ondersteuning in de hulpmiddelen adviseren. Het is niet noodzakelijk om een verwijsbrief van de huisarts of specialist te hebben.

Specialisaties

Het is mogelijk om na de basisopleiding van fysiotherapeut door te studeren, we noemen dit een specialisatie. Om je zo goed mogelijk te kunnen behandelen, hebben wij een aantal specialisten in huis. Bij Centrum Evers vind je de volgende specialisaties:

Kinesis

Kinesis is een moderne manier van trainen die gebaseerd is op functioneel bewegen, ofwel de dagelijkse bewegingen die je graag probleemloos aan wilt kunnen. Heb je bijvoorbeeld moeite met het tillen van een zware tas met boodschappen, traplopen of bukken, of heb je pijn bij het gooien of slaan van een bal, of bij rennen, springen, enzovoort, dan kan Kinesis je mogelijk helpen.

Samen met jouw begeleider boots je de dagelijkse bewegingen na met een speciaal daarvoor ontworpen apparaat. Daarbij staan weerstand, balans en coördinatie centraal. De apparaten zorgen voor een weerstand die in elke gewenste richting hetzelfde blijft. Hierdoor wordt bewegen in een driedimensionale ruimte naar alle richtingen mogelijk. Je traint de spieren die voor jou van belang zijn, op het trainingsniveau dat op jou van toepassing is. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van de nieuwste trainingsmethoden dankzij de Kinesis-cursussen die zij geregeld volgen. Een aantal oefeningen kun je thuis doen met een oefenelastiek.

Tarieven per 1 januari 2023

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract, behalve met Caresq. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Fysiotherapie & oefentherapie € 44.00
Manuele therapie € 56.00
Oedeem- en bekkenfysiotherapie € 56.00
Geriatrie € 56.00
Fysio en oefentherapie aan huis € 60.00
Manuele therapie aan huis € 74.00
Geriatrie, oedeem en bekken aan huis € 74.00

 

Echodiagnostiek (Tarief fysio + 32.50) € 76.50
Intake en onderzoek na verwijzing € 60.00
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis € 82.50
Intake en onderzoek DTF € 60.00
Telefonisch consult € 44.00
Ergotherapie (per kwartier) € 22.00
Ergotherapie toeslag aan huis € 30.00

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Testimonial

Bert Beulenkamp uit Barneveld

Fysiotherapie
Oefentherapie

“Na eerdere behandelingen voor rug- & bovenbeenklachten ( klachten met therapie prima verholpen, maar kwamen telkens na enkele maanden terug) een voor mij nieuwe aanpak aangeraden: enerzijds manuele therapie door Jan om de spieren los te maken en anderzijds houding-/bewegingstherapie met Willem werkt voor mij zeer goed. Ik kan door de aanbevelingen en oefeningen van Willem en het losmaken van de spieren door Jan steeds beter functioneren, zowel privé als in mijn werk) Voor mij was het een eye-opener om er achter te komen dat je dmv simpele oefeningen EN een betere houding in combinatie met afwisseling in zitten en staan in korte tijd zo veel verbetering kun krijgen . Het is heel fijn dat er verschillende disciplines zijn onder het ' centrum Evers - dak' zodat de therapeuten elkaar kunnen aanvullen”