Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Fysiotherapie

Fysiotherapie is de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Bij jouw eerste bezoek bespreekt de fysiotherapeut met je wat er mogelijk aan de hand is en wat een juiste fysiotherapiebehandeling zou kunnen zijn.

Vanwege de verscheidenheid aan klachten kunnen de behandelingen zeer divers zijn: oefentherapie, mobilisaties, massage, sportadvies, advies voor de thuissituatie of het aanleren van huiswerkoefeningen. Ook kan de fysiotherapeut naar aanleiding van het lichamelijk onderzoek besluiten je door te sturen naar een van onze gespecialiseerde therapeuten.

De meeste fysiotherapiebehandelingen zijn individueel, maar ook oefentherapie in groepsvorm is mogelijk. Al onze therapeuten kunnen indien nodig ondersteuning in de hulpmiddelen adviseren. Het is niet noodzakelijk om een verwijsbrief van de huisarts of specialist te hebben.

Specialisaties

Het is mogelijk om na de basisopleiding van fysiotherapeut door te studeren, we noemen dit een specialisatie. Om je zo goed mogelijk te kunnen behandelen, hebben wij een aantal specialisten in huis. Bij Centrum Evers vind je de volgende specialisaties:

Kinesis

Kinesis is een moderne manier van trainen die gebaseerd is op functioneel bewegen, ofwel de dagelijkse bewegingen die je graag probleemloos aan wilt kunnen. Heb je bijvoorbeeld moeite met het tillen van een zware tas met boodschappen, traplopen of bukken, of heb je pijn bij het gooien of slaan van een bal, of bij rennen, springen, enzovoort, dan kan Kinesis je mogelijk helpen.

Samen met jouw begeleider boots je de dagelijkse bewegingen na met een speciaal daarvoor ontworpen apparaat. Daarbij staan weerstand, balans en coördinatie centraal. De apparaten zorgen voor een weerstand die in elke gewenste richting hetzelfde blijft. Hierdoor wordt bewegen in een driedimensionale ruimte naar alle richtingen mogelijk. Je traint de spieren die voor jou van belang zijn, op het trainingsniveau dat op jou van toepassing is. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van de nieuwste trainingsmethoden dankzij de Kinesis-cursussen die zij geregeld volgen. Een aantal oefeningen kun je thuis doen met een oefenelastiek.

Tarieven per 1 januari 2021

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten. In verband met met de administratieve kosten voor het aanmaken en versturen van een factuur, liggen onze tarieven hoger dan de tarieven van uw zorgverzekeraar.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Fysiotherapie & oefentherapie € 37.80
Manuele therapie € 48.30
Oedeem- en bekkenfysiotherapie € 49.35
Geriatrie € 49.35
Fysio en oefentherapie aan huis € 49.85
Manuele therapie aan huis € 63.00
Geriatrie, oedeem en bekken aan huis € 59.85

 

Echodiagnostiek (Tarief fysio + 29.50) € 67.30
Intake en onderzoek na verwijzing € 45.15
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis € 55.65
Intake en onderzoek DTF € 53.55
Telefonisch consult € 37.80
Intake ergotherapie toeslag € 13,13
Ergotherapie (per kwartier) € 15.75
Ergotherapie toeslag aan huis € 26.75

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Marjolein Coers

Covid revalidatie
Fysiotherapie
GLI
Krullaards Perfect Reset

m.coers@centrumevers.nl

“Ze behandelt volgens de laatste literatuur.”

Jaela van der Heijden

Fysiotherapie
Manuele therapie

j.vanderheijden@centrumevers.nl

“Heel open en spontaan.”

Testimonial

Dhr. Johan Brom (60) uit Stroe

Fysiotherapie

“Mijn eerste gesprek herinner ik me nog wel. Hij vroeg wat ik zo al voor werk deed en of ik iets aan sport deed. Het eerste antwoord was 85000 km per jaar in de auto zitten. Het tweede antwoord was "Nee". Het antwoord van Hugo was hierop: "Dit wordt een marathon". Nu bijna een jaar verder is er vanuit mijn positie te zien dat mijn werk (auto rijden) eigenlijk geen probleem is. Veel, ja, veel meer conditie. Met andere woorden mijn rug word nooit meer zoals toen ik 20 was, maar ermee leven zonder behandelingen zover ben ik wel. Door mijn begeleid sporten waarin veel rug oefeningen gedaan worden, is mijn algehele lichamelijke conditie sterk verbeterd. De start was bij Jan, die mij de vraag stelde: Wil je zo doorgaan of wil je nog iets er aan gaan doen? Waarop ik geantwoord heb: "Zeker, het wordt tijd". Mijn vraag was natuurlijk op welke wijze? We liepen samen de behandelkamer uit waar ik juist behandeld was voor mijn rug. "Kijk daar staat hij", en riep Hugo erbij. Jan vertelde deze heer gaat jou lichamelijk verbeteren.”

Logo_Fysio_RGB