Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in het bovenbeen

Pijn in het bovenbeen komt veel voor op alle leeftijden, dit is meestal gevolg van problemen in de spieren.

De oorzaak van pijn in het bovenbeen

Pijn in het bovenbeen komt veel voor op alle leeftijden, dit is meestal het gevolg van problemen in de spieren. Dit soort klachten zien we met name bij sporters.

Anatomie

Het bovenbeen bestaat uit één bot: het dijbeen. Het dijbeen is betrokken bij zowel het kniegewricht als het heupgewricht. Naast bot wordt het bovenbeen gevormd door een twaalftal spieren. Deze spieren helpen dan ook mee bij zowel de heup- als de kniefunctie. Als deze spieren sterk zijn, is de stabiliteit groter.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in je bovenbeen kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn in het bovenbeen zich manifesteert en het soort pijn, kan vaak al onderscheid worden gemaakt in wat de oorzaak van jouw bovenbeenpijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in het bovenbeen gaat het meestal om spierblessures. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

 Dry needling Loopanalyse
Echodiagnostiek – Medical taping
Fietsmeting Sportfysiotherapie
Fysiotherapie

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Testimonial

Mw. Henriëtte Timmer (24) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Super goede ervaring! Een leuk en gezellig team.”