Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de elleboog

Pijn in de elleboog kan ontstaan als gevolg van slijtage, herhaalde bewegingen of een ongeluk.

De oorzaak van pijn in de elleboog

Model Elleboog met ligamentenDe elleboog wordt vaak gebruikt om te dragen en de hand te sturen. Hiervoor moet de elleboog zowel stabiel als beweeglijk zijn. Pijn in de elleboog kan ontstaan als gevolg van slijtage, herhaalde bewegingen of een ongeluk. De elleboog kan geblesseerd, instabiel of stijf raken.

Anatomie

De elleboog bestaat uit drie botten en spieren, pezen en de banden daartussen. De drie botten zijn het spaakbeen en de ellepijp, die samen de onderarm vormen en het opperarmbeen (de humerus).

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de elleboog kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn in je elleboog zich manifesteert en het soort pijn in de elleboog, kan vaak al onderscheid worden gemaakt in wat de oorzaak van jouw elleboogpijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in de elleboog gaat het meestal om een spier- of peesblessure. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

 Dry needling – Handtherapie
Echodiagnostiek
Fysiotherapie

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Jan Aalten

Echodiagnostiek
EPTE
Fysiotherapie

j.aalten@centrumevers.nl

“Een zeer vakkundige collega die helderheid geeft binnen de praktijk.”

Testimonial

Mw. T. van den Brom (34) uit Nijkerkerveen

Krullaards

“Ik heb de behandeling als goed ervaren en ben er zeer tevreden over. Als ik alles had geweten, was ik hier zeker eerder naar toe gegaan. Ik heb veel minder pijn. Geweldig ontvangen en geholpen. Heb er zeker geen spijt van.”