Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de elleboog

Pijn in de elleboog kan ontstaan als gevolg van slijtage, herhaalde bewegingen of een ongeluk.

De oorzaak van pijn in de elleboog

Model Elleboog met ligamentenDe elleboog wordt vaak gebruikt om te dragen en de hand te sturen. Hiervoor moet de elleboog zowel stabiel als beweeglijk zijn. Pijn in de elleboog kan ontstaan als gevolg van slijtage, herhaalde bewegingen of een ongeluk. De elleboog kan geblesseerd, instabiel of stijf raken.

Anatomie

De elleboog bestaat uit drie botten en spieren, pezen en de banden daartussen. De drie botten zijn het spaakbeen en de ellepijp, die samen de onderarm vormen en het opperarmbeen (de humerus).

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de elleboog kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn in je elleboog zich manifesteert en het soort pijn in de elleboog, kan vaak al onderscheid worden gemaakt in wat de oorzaak van jouw elleboogpijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in de elleboog gaat het meestal om een spier- of peesblessure. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

 Dry needling – Handtherapie
Echodiagnostiek
Fysiotherapie

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Jan Aalten

Echodiagnostiek
EPTE
Fysiotherapie

j.aalten@centrumevers.nl

“Een zeer vakkundige collega die helderheid geeft binnen de praktijk.”

Testimonial

Mw. Dillie van ’t Hol (56) uit Barneveld

Revalidatie

“Gesprek met Jan Evers, zag er erg tegenop, hij stelde me gerust. Hij zei het gaat je lukken, je komt er beter uit. Ik moest huilen, was zo blij, dacht zou ik echt hier van opknappen. En ja hoor was wel heftig en zwaar. Gesprekken waren erg leerzaam en ze luisterden ook goed naar mij. Fysio is geweldig goede begeleiding, lieve mensen, meelevend. Super. Opbouwen ging ook goed, niet te snel. Als het niet lukte luisterde ze ook en stelde ze je op je gemak. Ben er goed van opgeknapt. Als ik nu moe ben, dan ga ik even rusten. Even ontspannen dan kan ik weer verder.”