Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Ganglion

Een ganglion is een omkapselde holte die gevuld is met gewrichtsvloeistof.

De oorzaak van een ganglion

Het ontstaan van een ganglion heeft meestal geen duidelijke oorzaak.

Anatomie

Een ganglion is een omkapselde holte die gevuld is met gewrichtsvloeistof. Het ganglion ontstaat vanuit het gewrichtskapsel of vanuit een peesschede.

Klachten

De klachten zijn meestal niet aanwezig. In sommige gevallen veroorzaakt een ganglion pijn. Door de plaats van de zwelling wordt deze vaak als hinderlijk ervaren. Een aanvullend onderzoek is meestal niet nodig.

Behandeling en herstel

Behandeling is zeker niet altijd nodig als je geen klachten hebt. Vaak is het stellen van de diagnose en geruststelling voldoende: een ganglion kan op termijn vanzelf verdwijnen. Indien de zwelling hinderlijk of pijnlijk is, kan een andere behandeling nodig zijn. Echter, geen enkele behandeling kan een blijvend resultaat garanderen. De meest toegepaste behandelingen zijn het leegzuigen of het operatief verwijderen van het ganglion.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten

  • Laat je goed informeren, meestal is behandeling niet nodig.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Freek Hebing

Fysiotherapie
Handtherapie
Medical taping

f.hebing@centrumevers.nl

“Zonder Freek had de praktijk niet gestaan waar we nu staan.”

Testimonial

Mw. T.van den Brink – van Lagen (51) uit Barneveld

Revalidatie

“Helaas heeft het traject niet opgeleverd wat ik gehoopt had. Wel heb ik tips en handvatten gekregen waar ik wat aan heb.  Complimenten aan Marty die ontzettend zijn best deed om oplossingen te bedenken. De communicatie was erg rommelig en het schema is vaak veranderd. Laatste gesprek met revalidatiearts heb ik als een negatieve ervaring afgesloten. Arts kon slecht luisteren en trok zijn eigen conclusie. Afgesproken was dat ik bericht zou ontvangen van Joyce, wat ik nooit gekregen heb, jammer. Nu ga ik nog naar hydrotherapie bij Theodora wat erg prettig is, wat ik ook graag wil blijven doen. Conclusie: ik ben helaas niet heel positief over het gehele traject.”