Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Ganglion

Een ganglion is een omkapselde holte die gevuld is met gewrichtsvloeistof.

De oorzaak van een ganglion

Het ontstaan van een ganglion heeft meestal geen duidelijke oorzaak.

Anatomie

Een ganglion is een omkapselde holte die gevuld is met gewrichtsvloeistof. Het ganglion ontstaat vanuit het gewrichtskapsel of vanuit een peesschede.

Klachten

De klachten zijn meestal niet aanwezig. In sommige gevallen veroorzaakt een ganglion pijn. Door de plaats van de zwelling wordt deze vaak als hinderlijk ervaren. Een aanvullend onderzoek is meestal niet nodig.

Behandeling en herstel

Behandeling is zeker niet altijd nodig als je geen klachten hebt. Vaak is het stellen van de diagnose en geruststelling voldoende: een ganglion kan op termijn vanzelf verdwijnen. Indien de zwelling hinderlijk of pijnlijk is, kan een andere behandeling nodig zijn. Echter, geen enkele behandeling kan een blijvend resultaat garanderen. De meest toegepaste behandelingen zijn het leegzuigen of het operatief verwijderen van het ganglion.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten

  • Laat je goed informeren, meestal is behandeling niet nodig.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Freek Hebing

Fysiotherapie
Handtherapie
Medical taping

f.hebing@centrumevers.nl

“Zonder Freek had de praktijk niet gestaan waar we nu staan.”

Testimonial

Mw. Harriët Hulsebos (53) uit Assen

Krullaards

“Doordat ik fibromyalgie heb, had ik geen spectaculaire resultaten verwacht, maar elke vooruitgang is er één, nietwaar? Nu, na de behandeling, bemerk ik echter een duidelijk verschil: ik kan me (na zeker 10 jaar!) 's nachts weer omdraaien zonder wakker te worden van de pijn in heupen en bekken. Ook iets langer blijven liggen kan weer, omdat die pijn er niet meer is. Wat een opluchting!”