Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de heup

Pijn in de heup komt veel voor op alle leeftijden.

De oorzaak van pijn in de heup

Heup gewricht met diepliggende musculatuurPijn in de heup komt veel voor op alle leeftijden. De heuppijn is vaak het gevolg van slijtage (artrose), slijmbeursontsteking, verwonding of een aangeboren afwijking.

Anatomie

Het heupgewricht bestaat uit twee delen: de kom in het bekken en de kop van het dijbeen. Het is een kogelgewricht dat is opgebouwd uit een kop en een kom. De ronde kop van het dijbeen draait in de kom van de bekken. Het gewricht kent hierdoor veel bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

Aan de voor- en achterkant van het gewricht zijn stevige gewrichtsbanden bevestigd. De banden maken het gewricht zeer stabiel en beweeglijk. De spieren rond de heup spelen een belangrijke rol bij het rechtop staan en lopen. Als deze spieren sterk zijn, is de stabiliteit groter.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de heup kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn in de heup zich manifesteert en het soort pijn kan vaak al onderscheid worden gemaakt wat de oorzaak van jouw heuppijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in de heup gaat het meestal om een spier- of peesblessures. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

– Dry needling Geriatrie
Echodiagnostiek Loopanalyse
Fietsmeting – Manuele therapie
Fysiotherapie Sportfysiotherapie

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

David Hemstede

Dry Needling
Fysiotherapie
Sportfysiotherapie

d.hemstede@centrumevers.nl

“Zijn doorzettingsvermogen en drive om te presteren op een positieve manier.”

Testimonial

Dhr. Wilco van Eck (43) uit Lunteren

Fysiotherapie

“Ik ben gekomen met klachten door mijn reuma. Na een intake gesprek zijn we met behandelingen begonnen. Na enkele behandelingen heb ik leren omgaan met mijn ziekte. De acute klachten zijn verholpen. En verder heb ik genoeg lessen meegekregen waar ik de rest van mijn leven wat aan heb.”