Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Slijmbeursontsteking

Door overbelasting of een infectie kan de slijmbeursontsteking ontstaan: we spreken dan van bursitis.

De oorzaak van een slijmbeursontsteking

Door overbelasting of, in zeldzame gevallen, een infectie kan de slijmbeurs ontsteken: we spreken dan van bursitis. Een slijmbeursontsteking kan ook een symptoom zijn van een reumatische aandoening.

Anatomie

Een slijmbeurs is een glijlaag die ervoor zorgt dat de verschillende weefsels in het lichaam niet langs elkaar schuren. Door een slijmbeurs kan een gewricht bijvoorbeeld soepel bewegen. Vooral mensen boven de 30 jaar kunnen er last van hebben.

Klachten

Je hebt last van pijn en stijfheid. Soms kun je de heup moeilijk bewegen. Ook kun je rond de heup een zwelling zien of warmte voelen. De pijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Behandeling en herstel

Meestal schrijft de huisarts ontstekingsremmers, pijnstillers en rust voor. In sommige gevallen kunnen er cortisoneninjecties gegeven worden. Heel soms wordt de slijmbeurs operatief verwijderd. In bepaalde gevallen wordt de slijmbeursontsteking door een bacterie veroorzaakt. We spreken dan van een septisch bursitis. Die moet snel behandeld worden met antibiotica. Vaak moet de ontsteking ook operatief gedraineerd (leeg laten lopen) worden.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten

  • Rust kan de slijmbeursontsteking laten afnemen.
  • Het tot rust brengen van de spieren middels massage en oefeningen kan ervoor zorgen dat de slijmbeursontsteking afneemt.
  • Je kunt ontstekingsremmende medicatie nemen, informeer hiervoor bij de huisarts.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Denise Heimgartner

Dry Needling
Fysio Fitness
Fysiotherapie
Oedeemtherapie
Oncologie fysiotherapeut i.o.

d.heimgartner@centrumevers.nl

“Denise wil altijd het beste in haarzelf naar boven halen.”

Testimonial

Fam. Pijlman uit Renswoude

Fysiotherapie

“Mijn man en ik komen hier al jaren! We hebben vaak rugklachten en worden hier heel goed geholpen. Ook toen ons zoontje werd geboren met KISS, konden we bij Evers terecht en Karin heeft er weer voor gezorgd dat ons toen kleine mannetje een heel vrolijk mannetje werd. Wij raden iedereen Centrum Evers aan. Bedankt.”