Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Slijmbeursontsteking

Door overbelasting of een infectie kan de slijmbeursontsteking ontstaan: we spreken dan van bursitis.

De oorzaak van een slijmbeursontsteking

Door overbelasting of, in zeldzame gevallen, een infectie kan de slijmbeurs ontsteken: we spreken dan van bursitis. Een slijmbeursontsteking kan ook een symptoom zijn van een reumatische aandoening.

Anatomie

Een slijmbeurs is een glijlaag die ervoor zorgt dat de verschillende weefsels in het lichaam niet langs elkaar schuren. Door een slijmbeurs kan een gewricht bijvoorbeeld soepel bewegen. Vooral mensen boven de 30 jaar kunnen er last van hebben.

Klachten

Je hebt last van pijn en stijfheid. Soms kun je de heup moeilijk bewegen. Ook kun je rond de heup een zwelling zien of warmte voelen. De pijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Behandeling en herstel

Meestal schrijft de huisarts ontstekingsremmers, pijnstillers en rust voor. In sommige gevallen kunnen er cortisoneninjecties gegeven worden. Heel soms wordt de slijmbeurs operatief verwijderd. In bepaalde gevallen wordt de slijmbeursontsteking door een bacterie veroorzaakt. We spreken dan van een septisch bursitis. Die moet snel behandeld worden met antibiotica. Vaak moet de ontsteking ook operatief gedraineerd (leeg laten lopen) worden.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten

  • Rust kan de slijmbeursontsteking laten afnemen.
  • Het tot rust brengen van de spieren middels massage en oefeningen kan ervoor zorgen dat de slijmbeursontsteking afneemt.
  • Je kunt ontstekingsremmende medicatie nemen, informeer hiervoor bij de huisarts.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Joyce van Tellingen

Ergotherapie

j.vantellingen@centrumevers.nl

“Joyce is altijd onvoorwaardelijk positief.”

Testimonial

Mw. Alette van Hemmen (47) uit Barneveld

Revalidatie

“Joost psycholoog: Ik ben zeer tevreden over de hulp die mij is aangeboden. Joost heeft mij inzicht gegeven in hoe ik handel. Hij heeft mij tools gegeven, zodat ik bepaalde mechanisme die niet goed waren/zijn voor mijn lichaam en geest kan begrenzen. De combinatie sporten en psychologische begeleiding vind ik heel erg fijn. Ik kwam bijvoorbeeld mezelf goed tegen tijden de fysio en dat heb ik ook besproken. Hierdoor heb ik nog meer inzicht in mezelf gekregen. De manier waarop Joost met mij in gesprek ging, vind ik heel erg prettig. Ik voelde me zeker gehoord. Ik gun iedereen in dit traject dit.”