Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Echodiagnostiek

Echodiagnostiek wordt in onze praktijk onder andere toegepast bij het onderzoek naar aandoeningen van weke delen.

Wat is echodiagnostiek

Echodiagnostiek staat vooral bekend als een techniek om het ongeboren kind te zien in de buik van een zwangere vrouw. De techniek kan echter ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsels, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig voor het onderzoek. Het werkt met geluidssignalen, is geheel pijnloos en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Een leesapparaat met daarop een laagje gel wordt over de huid bewogen, waardoor op de monitor onderhuidse weefsels zichtbaar worden. De therapeut kan je vragen bepaalde bewegingen te maken die dan op het beeldscherm gevolgd en beoordeeld kunnen worden. Je kunt daarbij meekijken. Het onderzoek duurt 10 tot 20 minuten.

Echodiagnostiek wordt in onze praktijk onder andere toegepast bij het onderzoek naar aandoeningen van weke delen. In de onderstaande opsomming is aangegeven bij welke aandoeningen echodiagnostiek toegepast kan worden:

· Spieren: (gedeeltelijke) spierscheuren, verkalking, littekens
· Pezen: tendinopathie / tendinose, ruptuur, (sub)luxatie, verkalking
· Slijmbeurs: vochtcollectie, ontsteking
· Ligamenten: kneuzing, verstuiking of (gedeeltelijke) scheur
· Kapsel: ontsteking, (gedeeltelijke) scheur
· Kraakbeen: artrose, defect
· Meniscus: ruptuur
· Bot: breuk
· Cystes: Bakerse cyste, ganglion (zwelling), synovia (gewrichtsvlies)
· Corpora libera: glas- en metaalfragment, splinter
· Zenuwen: tunnelsyndroom, neuroom (woekering van zenuwweefsel)

Echodiagnostiek is ook heel geschikt om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen. De therapeuten in onze praktijk die een echo-onderzoek uitvoeren hebben de cursus Musculoskeletal Ultrasound gevolgd en met goed gevolg afgesloten. Deze cursus is speciaal gericht op het gebruik van echografie voor onderzoek van het bewegingsapparaat.

Daarnaast werken wij in de praktijk met EPTE. EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten. Lees meer over EPTE.

Tarieven per 1 januari 2020

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten. In verband met met de administratieve kosten voor het aanmaken en versturen van een factuur, liggen onze tarieven hoger dan de tarieven van uw zorgverzekeraar.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Fysiotherapie € 36.00
Manuele therapie € 46.00
Oedeem therapie € 47.00
Geriatrie € 47.00
Fysio- en oefentherapie aan huis € 47.50
Manuele therapie aan huis € 60.00
Geriatrie, oedeem en bekkentherapie aan huis € 57.00
Oefentherapie € 36.00
Echodiagnostiek (Tarief fysio + 29,50) € 65.50
Telefonische intake € 34.00
Intake en onderzoek na DTF € 51.00
Intake en onderzoek na verwijzing € 43.00
Bekken fysiotherapie € 47.00
Cure Tape (per rol) € 15.00
Oefenelastiek v.a. € 3.50

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Alieck Keilman

COPD
Echodiagnostiek
Fysiotherapie
Medical taping

a.keilman@centrumevers.nl

“Alieck is zo’n pareltje.”

Jan Aalten

Echodiagnostiek
EPTE
Fysiotherapie

j.aalten@centrumevers.nl

“Een zeer vakkundige collega die helderheid geeft binnen de praktijk.”

Testimonial

Dhr. Matthijs de Groot (51) uit Ermelo

Fysiotherapie

Jaela van der Heijden en de mensen van Centrum Evers, hebben mij enorm goed geholpen. Ze hebben mij begeleid van zware chronische pijn aan mijn knieën waardoor ik nog nauwelijks kon lopen, terug naar een leven waarin ik bijna alles weer kan doen. Kracht van Jaela is niet alleen haar kennis over het bewegingsapparaat en hoe je dat kan trainen, maar ook dat ze heel goed kan invoelen wat er bij je speelt en beseft welke invloed je mindset heeft op je lichaam en pijnbeleving en hoe hier mee om te gaan. Na een lange vruchtloze zoektocht kwam ik bij Centrum Evers terecht, ze pakten het heel serieus aan en merkte ik eigenlijk meteen al verschil. Zonder hen was ik nu niet zo ver geweest.”