Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Echodiagnostiek

Echodiagnostiek wordt in onze praktijk onder andere toegepast bij het onderzoek naar aandoeningen van weke delen.

Wat is echodiagnostiek

Echodiagnostiek staat vooral bekend als een techniek om het ongeboren kind te zien in de buik van een zwangere vrouw. De techniek kan echter ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsels, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig voor het onderzoek. Het werkt met geluidssignalen, is geheel pijnloos en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Een leesapparaat met daarop een laagje gel wordt over de huid bewogen, waardoor op de monitor onderhuidse weefsels zichtbaar worden. De therapeut kan je vragen bepaalde bewegingen te maken die dan op het beeldscherm gevolgd en beoordeeld kunnen worden. Je kunt daarbij meekijken. Het onderzoek duurt 10 tot 20 minuten.

Echodiagnostiek wordt in onze praktijk onder andere toegepast bij het onderzoek naar aandoeningen van weke delen. In de onderstaande opsomming is aangegeven bij welke aandoeningen echodiagnostiek toegepast kan worden:

· Spieren: (gedeeltelijke) spierscheuren, verkalking, littekens
· Pezen: tendinopathie / tendinose, ruptuur, (sub)luxatie, verkalking
· Slijmbeurs: vochtcollectie, ontsteking
· Ligamenten: kneuzing, verstuiking of (gedeeltelijke) scheur
· Kapsel: ontsteking, (gedeeltelijke) scheur
· Kraakbeen: artrose, defect
· Meniscus: ruptuur
· Bot: breuk
· Cystes: Bakerse cyste, ganglion (zwelling), synovia (gewrichtsvlies)
· Corpora libera: glas- en metaalfragment, splinter
· Zenuwen: tunnelsyndroom, neuroom (woekering van zenuwweefsel)

Echodiagnostiek is ook heel geschikt om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen. De therapeuten in onze praktijk die een echo-onderzoek uitvoeren hebben de cursus Musculoskeletal Ultrasound gevolgd en met goed gevolg afgesloten. Deze cursus is speciaal gericht op het gebruik van echografie voor onderzoek van het bewegingsapparaat.

Daarnaast werken wij in de praktijk met EPTE. EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten. Lees meer over EPTE.

Tarieven per 1 januari 2020

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten. In verband met met de administratieve kosten voor het aanmaken en versturen van een factuur, liggen onze tarieven hoger dan de tarieven van uw zorgverzekeraar.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Fysiotherapie€ 36.00
Manuele therapie€ 46.00
Oedeem therapie€ 47.00
Geriatrie€ 47.00
Fysio- en oefentherapie aan huis€ 47.50
Manuele therapie aan huis€ 60.00
Geriatrie, oedeem en bekkentherapie aan huis€ 57.00
Oefentherapie€ 36.00
Echodiagnostiek (Tarief fysio + 29,50)€ 65.50
Telefonische intake€ 34.00
Intake en onderzoek na DTF€ 51.00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 43.00
Bekken fysiotherapie€ 47.00
Cure Tape (per rol)€ 15.00
Oefenelastiek v.a.€ 3.50

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Alieck Keilman

COPD
Echodiagnostiek
Fysiotherapie
Medical taping

a.keilman@centrumevers.nl

“Alieck is zo’n pareltje.”

Jan Aalten

Echodiagnostiek
EPTE
Fysiotherapie

j.aalten@centrumevers.nl

“Een zeer vakkundige collega die helderheid geeft binnen de praktijk.”

Testimonial

Mw. Saskia Vogelzang (37) uit Barneveld

Revalidatie

“Mijn tijd bij de revalidatie vond ik super intensief, maar ik vond het ook een super goede tijd. Ik heb het mijzelf van tevoren niet goed kunnen voorstellen. Dat er in zo'n korte tijd, zoveel kan gebeuren. Het voelt alsof er met een heel team aan alle kanten aan je gesleuteld wordt. Alles wat je je maar kan bedenken wordt "losgedraaid". Na een poosje staat alles daardoor op zijn kop. Je moet overal over nadenken. Over alles wat je doet. Dat maakt het traject zo intensief. Ook op lichamelijk gebied worden er nieuwe dingen van je gevraagd. Gelukkig wordt dit alles goed begeleid door een team van fijne mensen die goed met elkaar samenwerken. Ik heb heel veel geleerd in deze drie maanden. Van tevoren vond ik het best spannend, maar ik ben toch heel blij dat ik dit gedaan heb. Ik heb nieuwe handvatten gekregen om mee verder te kunnen. Ook op lichamelijk gebied heb ik een goed begin gemaakt. Het voelt heel goed om dingen te kunnen, die ik drie maanden geleden nog niet kon. De positieve benadering van het team vond ik erg fijn. In drie maanden kan je niet van nul de top bereiken, dus wil ik nog een poosje door blijven sporten. Ook thuis wil ik verder aan de slag blijven gaan met de dingen die ik heb geleerd. Kortom: ik ben er nog niet, maar ik kan nu wel weer verder!”