Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Echodiagnostiek

Echodiagnostiek wordt in onze praktijk onder andere toegepast bij het onderzoek naar aandoeningen van weke delen.

Wat is echodiagnostiek

Echodiagnostiek staat vooral bekend als een techniek om het ongeboren kind te zien in de buik van een zwangere vrouw. De techniek kan echter ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsels, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig voor het onderzoek. Het werkt met geluidssignalen, is geheel pijnloos en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Een leesapparaat met daarop een laagje gel wordt over de huid bewogen, waardoor op de monitor onderhuidse weefsels zichtbaar worden. De therapeut kan je vragen bepaalde bewegingen te maken die dan op het beeldscherm gevolgd en beoordeeld kunnen worden. Je kunt daarbij meekijken. Het onderzoek duurt 10 tot 20 minuten.

Echodiagnostiek wordt in onze praktijk onder andere toegepast bij het onderzoek naar aandoeningen van weke delen. In de onderstaande opsomming is aangegeven bij welke aandoeningen echodiagnostiek toegepast kan worden:

· Spieren: (gedeeltelijke) spierscheuren, verkalking, littekens
· Pezen: tendinopathie / tendinose, ruptuur, (sub)luxatie, verkalking
· Slijmbeurs: vochtcollectie, ontsteking
· Ligamenten: kneuzing, verstuiking of (gedeeltelijke) scheur
· Kapsel: ontsteking, (gedeeltelijke) scheur
· Kraakbeen: artrose, defect
· Meniscus: ruptuur
· Bot: breuk
· Cystes: Bakerse cyste, ganglion (zwelling), synovia (gewrichtsvlies)
· Corpora libera: glas- en metaalfragment, splinter
· Zenuwen: tunnelsyndroom, neuroom (woekering van zenuwweefsel)

Echodiagnostiek is ook heel geschikt om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen. De therapeuten in onze praktijk die een echo-onderzoek uitvoeren hebben de cursus Musculoskeletal Ultrasound gevolgd en met goed gevolg afgesloten. Deze cursus is speciaal gericht op het gebruik van echografie voor onderzoek van het bewegingsapparaat.

Daarnaast werken wij in de praktijk met EPTE. EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor spier- en peesklachten. Lees meer over EPTE.

Tarieven per 1 januari 2024

Bekijk de tarieven en vergoedingen hier. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Jan Aalten

Echodiagnostiek
EPTE
Fysiotherapie

j.aalten@centrumevers.nl

“Een zeer vakkundige collega die helderheid geeft binnen de praktijk.”

Testimonial

Dhr. Manuel Vermeulen (21) uit De Glind

Fysiotherapie

“Ik ben zeer positief over mijn behandelingen die ik bij do-it krijg van Hugo van de Beek. Ik word serieus genomen en het is gezellig. Ik heb ook echt het gevoel dat hij weet wat hij doet.”