Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de enkel

Pijn in de enkel ontstaat meestal na een verzwikking of verstuiking van de enkel waarbij de enkelbanden en/of het kraakbeen wordt beschadigd.

De oorzaak van pijn in de enkel

Model voet en enkel met ligamentenPijn in de enkel ontstaat meestal na een verzwikking of verstuiking van de enkel waarbij de enkelbanden en/of het kraakbeen worden beschadigd. Meestal herstelt de pijn in de enkel vanzelf. Bij enkelpijn is in 30 procent van de gevallen verdere diagnose en behandeling nodig.

Anatomie

Het enkelgewricht bestaat uit drie botdelen: het kuitbeen (fibula), het scheenbeen (tibia) en het sprongbeen (talus). Om de enkel ligt een gewrichtskapsel. Daaromheen zorgen een aantal gewrichtsbanden en pezen voor stabiliteit van de enkel.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de enkel kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn in de enkel zich manifesteert en het soort pijn, kan vaak al onderscheid worden gemaakt wat de oorzaak van jouw enkelpijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in de enkel kan het gaan om een kleine of meer ingewikkelde blessure. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

– Fysiotherapie – Oedeemtherapie
Loopanalyse – Sportfysiotherapie
– Manuele therapie – Veluwse blessurewinkel

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Daniel de Vries

Dry Needling
Fysiotherapie
Medical taping
Sportfysiotherapie

d.devries@centrumevers.nl

“Behulpzaam naar collega’s en patiënten.”

David Hemstede

Dry Needling
Fysiotherapie
Sportfysiotherapie

d.hemstede@centrumevers.nl

“Zijn doorzettingsvermogen en drive om te presteren op een positieve manier.”

Testimonial

Mw. Joke (32) uit Scherpenzeel GLD

Fysiotherapie

“Sinds mijn fietsmeting bij Remco Ridder loop ik bij hem, door mijn vele sport uren staat mijn heup soms scheef. Ik krijg een zeer bil bot en als ik te lang wacht meerdere plekken. Vrolijk en spontaan, in mijn ogen de wonder dokter! ps. De reseve lijst is ook super, fijn hoe meedenkend iedereen hier is! Topteam.”

Chat openen