Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de enkel

Pijn in de enkel ontstaat meestal na een verzwikking of verstuiking van de enkel waarbij de enkelbanden en/of het kraakbeen wordt beschadigd.

De oorzaak van pijn in de enkel

Model voet en enkel met ligamentenPijn in de enkel ontstaat meestal na een verzwikking of verstuiking van de enkel waarbij de enkelbanden en/of het kraakbeen worden beschadigd. Meestal herstelt de pijn in de enkel vanzelf. Bij enkelpijn is in 30 procent van de gevallen verdere diagnose en behandeling nodig.

Anatomie

Het enkelgewricht bestaat uit drie botdelen: het kuitbeen (fibula), het scheenbeen (tibia) en het sprongbeen (talus). Om de enkel ligt een gewrichtskapsel. Daaromheen zorgen een aantal gewrichtsbanden en pezen voor stabiliteit van de enkel.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de enkel kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn in de enkel zich manifesteert en het soort pijn, kan vaak al onderscheid worden gemaakt wat de oorzaak van jouw enkelpijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in de enkel kan het gaan om een kleine of meer ingewikkelde blessure. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

– Fysiotherapie– Oedeemtherapie
Loopanalyse– Sportfysiotherapie
– Manuele therapie– Veluwse blessurewinkel

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Daniel de Vries

Dry Needling
Fysiotherapie
Medical taping
Sportfysiotherapie i.o.

d.devries@centrumevers.nl

“Behulpzaam naar collega’s en patiënten.”

David Hemstede

Dry Needling
Fysiotherapie
Sportfysiotherapie

d.hemstede@centrumevers.nl

“Zijn doorzettingsvermogen en drive om te presteren op een positieve manier.”

Testimonial

Mw. Saskia Vogelzang (37) uit Barneveld

Revalidatie

“Mijn tijd bij de revalidatie vond ik super intensief, maar ik vond het ook een super goede tijd. Ik heb het mijzelf van tevoren niet goed kunnen voorstellen. Dat er in zo'n korte tijd, zoveel kan gebeuren. Het voelt alsof er met een heel team aan alle kanten aan je gesleuteld wordt. Alles wat je je maar kan bedenken wordt "losgedraaid". Na een poosje staat alles daardoor op zijn kop. Je moet overal over nadenken. Over alles wat je doet. Dat maakt het traject zo intensief. Ook op lichamelijk gebied worden er nieuwe dingen van je gevraagd. Gelukkig wordt dit alles goed begeleid door een team van fijne mensen die goed met elkaar samenwerken. Ik heb heel veel geleerd in deze drie maanden. Van tevoren vond ik het best spannend, maar ik ben toch heel blij dat ik dit gedaan heb. Ik heb nieuwe handvatten gekregen om mee verder te kunnen. Ook op lichamelijk gebied heb ik een goed begin gemaakt. Het voelt heel goed om dingen te kunnen, die ik drie maanden geleden nog niet kon. De positieve benadering van het team vond ik erg fijn. In drie maanden kan je niet van nul de top bereiken, dus wil ik nog een poosje door blijven sporten. Ook thuis wil ik verder aan de slag blijven gaan met de dingen die ik heb geleerd. Kortom: ik ben er nog niet, maar ik kan nu wel weer verder!”