Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Hooikoorts tape

Medical taping kan helpen bij hooikoorts.

Hooikoorts tape

Hooikoorts is een allergische reactie veroorzaakt door (stuifmeel)pollen van bomen, grassen en kruiden. Wanneer de wind deze pollen verspreid, kunnen hooikoortspatiënten last krijgen van niesbuien, rode en jeukende ogen en een verstopte neus.

Tussen de 800 duizend en 1,5 miljoen* mensen in Nederland hebben hooikoorts en vaak weten ze niet waarom ze deze allergieklachten krijgen en wat een goede behandeling is. De meeste patiënten hebben vooral last in het voorjaar, sommigen hebben het gehele jaar last. Hooikoorts medicijnen kunnen de hevigheid van allergische reacties flink verminderen, minder bekend is dat een fysiotherapeut vaak ook een effectieve methode kan inzetten. *(bron Wageningen Universiteit)

Hooikoorts klachten, Medical Taping biedt de oplossing.

Wij maken voor behandeling voor hooikoorts gebruik van fysio-tape volgens een door de Duitse fysiotherapeuten Ralph en Malte Gericke ontwikkelde methode. Bij toepassing van dit Medical Taping concept is bekend dat deze de hooikoortsklachten sterk verminderd. In een groot aantal gevallen kan iemand klachtenvrij het seizoen door komen. De resultaten zijn goed en het is een gemiste kans om deze tape methode niet toe te passen bij hooikoortsklachten.

De behandeling en werking bij hooikoorts

Net zoals met massage invloed kan worden uitgeoefend binnen het lichaam, heeft een behandeling met tape ook dit effect met als voordeel dat tape 24 uur per dag werkt. De fysiotherapeut brengt de tape aan op rug, schouders en borstspieren. Door de tape op een aantal plaatsen aan te brengen kan er via het zenuwstelsel invloed worden uitgeoefend op de hulpademhalings-spieren en het longgebied. Het meest ideaal is om de tape vóór het hooikoortsseizoen aan te brengen. Wanneer er al  klachten zijn, kan de tape ook worden aangebracht tijdens de klachten periode. Na het aanbrengen kan de tape een aantal dagen tot een week gedragen worden. Een herhaling van het aanbrengen van de tape vergroot een positieve werking.

Onderzoek bij hooikoorts behandeling

  • Net zoals in 2016 komt naar voren dat bij 84% van de hooikoortspatiënten een positief resultaat is bereikt in de vermindering van hooikoortsklachten
  • Na 1 tapebeurt zijn de VAS scores gemiddeld met 35% afgenomen
  • Na 2 tapebeurten zijn de VAS scores gemiddeld met 55% afgenomen
  • Na een derde tapebeurt is nog een kleine verbetering mogelijk waardoor de VAS scores gemiddeld met 63% afgenomen

Tarieven per 1 januari 2024

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV) indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen. 

Eerste behandeling hooikoorts tape € 64.90
Vervolgbehandeling hooikoorts tape € 46.90

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Nadiah van den Aardweg

COPD
Covid revalidatie
Dry Needling
Fysiotherapie
McKenzie therapie
Medical taping

n.vandenaardweg@centrumevers.nl

“Sociaal, empatisch, enthousiasme en kundig.”

Freek Hebing

Fysiotherapie
Handtherapie
Medical taping

f.hebing@centrumevers.nl

“Zonder Freek had de praktijk niet gestaan waar we nu staan.”

Testimonial

Dhr. Robert Heineman (53) uit Terschuur

Fysiotherapie

“Na 25 jaar met motorriem om weer zonder door Centrum Evers, geweldig.”