Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Valpreventie

Vallen is een veelvoorkomend probleem. De valpreventie is geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit en een verhoogde kans op vallen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer een patiënt eenmaal gevallen is, hij of zij een grote kans loopt opnieuw ten val te komen (dit wordt een secundaire val genoemd).
Sinds september heeft Centrum Evers, in samenwerking met andere praktijken in Barneveld, een valtrainingprogramma opgezet. Het programma heeft als doelstelling: mobiliteitstoename, het verminderen van valincidenten en het verkrijgen van een actievere leefstijl. Door een actieve levensstijl neemt de kans op breuken na een val af. Daarnaast zorgt een actieve levensstijl dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
U traint in groepen van 6 personen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het programma duurt 12 weken, waarin u 2 keer per week een uur traint. Voor de valtraining kunt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Mocht u meer informatie willen voor uzelf of iemand in uw omgeving, dan kunt u altijd contact opnemen.