Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Stichting Connect

Stichting Connect

Onlangs had Jan Evers contact met Jacco Peelen van Stichting Connect. Jacco is Coördinator Gezonde Leefstijl. Via www.stichtingconnect.nl kunnen alle inwoners van de gemeente Barneveld, van jong tot oud, op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met allerlei verschillende, leuke activiteiten in de buurt.

Waarom bewegen?
Wanneer je regelmatig beweegt worden spieren, botten en gewrichten in het lichaam niet alleen soepeler maar ook nog eens sterker. Ook draagt bewegen bij aan een lagere bloeddruk en het verlagen van het cholesterol. Dit vermindert de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht. Bewegen is goed en gezond voor het lichaam.

Er zijn tal van mogelijkheden om zelfstandig of in een groep te bewegen. Daar waar inwoners te maken hebben met financiële drempels om bijvoorbeeld deel te nemen aan een beweeg- of sportaanbod zijn er in de gemeente Barneveld verschillende ondersteuningsmogelijkheden.

Beweeg je Fit & Beweeg je FIT + is vanaf 1 november jl. gestart in de gemeente Barneveld

Wil je (weer) in beweging komen of kennismaken met de basisbeginselen van het sporten? Dan biedt het Beweeg je FIT programma een mooie start. Doel is om je kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en coördinatievermogen te verbeteren en blessures te voorkomen. De lessen zijn gevarieerd en worden gegeven door een ervaren buurtsportcoach. Na afloop van het programma ben je (weer) beter in conditie en weet je met welke sport of bewegingsvorm je zelf verder wilt gaan.

Beweeg je FIT + is een programma met een laagdrempelig beweegaanbod voor 60-plussers waarbij bewegen en ontmoeten centraal staan. Je hoeft je niet in het zweet te werken (mag natuurlijk wel). De uitgezette beweegoefeningen – voor ieder niveau – worden gezamenlijk doorlopen. De beweegoefeningen zijn erop gericht om je kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en coördinatievermogen te verbeteren.

De lessen worden gegeven in de dorpskernen;
Barneveld: ODIK, Wethouder Rebellaan 140 3771 KA Barneveld – woensdagochtend
Voorthuizen: VVOP, Roelenengweg 37 3781 BA Voorthuizen – donderdagochtend

Voor meer info: https://www.beactivecreative.nl/senioren