Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Raadpleeg de fysiotherapeut/ dokter

Raadpleeg de fysiotherapeut/ dokter

Je eigen gezondheid daar hebben we er maar één van. Regelmatig kom ik verschillende patiënten tegen die ” te” lang hebben gewacht om hulp in te schakelen.
Of het nu de fysiotherapeut of de dokter betreft, maar soms is de stap te groot omdat we denken het gaat wel over. Maar is dat zo?

Graag wil ik met u een veel voorkomend voorbeeld delen van wat ik regelmatig zie in de dagelijks praktijk.

Het betreft een sportieve dame, maar valt met enige regelmaat. Ze valt in als buitenshuis. En voor ze het weet waardoor ze valt, ligt ze al op de grond. In het begin maakte ze zich er veel zorgen over, maar inmiddels “hoort dit bij me” vertelt deze mevrouw.
Daarnaast geeft mevrouw aan dat ze heel blij is dat ze nog nooit iets heeft gebroken en dat ze dát wel heel vervelend zou vinden. Mevrouw fietst dagelijks in het dorp en past regelmatig op de kleinkinderen.

Het lijkt misschien onschuldig, vallen. Maar dat is het niet; vallen vraagt om aandacht! Wat is de oorzaak dat iemand valt? Evenwichtsproblemen? Minder kracht in de benen? Verminderd reactievermogen? Ik benoem hier een paar voorbeelden.

In mijn werk als geriatrie fysiotherapeute zie ik patiënten met verschillende aandoeningen.
Door met een “helikopterview” naar de verschillende aandoeningen te kijken en te signaleren waar een mogelijke oorzaak ligt, probeer je patiënten te helpen en te begrijpen.

Heeft u of kent u iemand met klachten, of het nu valproblemen, duizeligheidsklachten, pijn is, maak gerust een afspraak! Wij helpen u graag!