Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is begonnen! Namens ons hele team de beste wensen voor 2024! We beginnen het jaar met wat tips om het nieuwe jaar goed te beginnen!

1. Ontspanning
Waar word je blij en ontspannen van? Een wandeling door het bos, yoga, serie kijken, naar de sportschool? Wat het ook is: zorg dat je (dagelijks) voldoende tijd vrijmaakt voor deze activiteit(en) en pak een momentje voor jezelf.

2. Blijf niet lopen met spierklachten
Stijve nek of rugklachten? Negeer de klachten niet en onderneem actie om van de pijn af te komen. Plan een afspraak in zodat de fysio je weer op weg kan helpen.

3. Eet iets gezonds bij elke maaltijd
Veel mensen hebben als goede voornemens: gezonder leven of afvallen. Dit is vaak lastig. Begin daarom wat kleiner door iets gezonds te eten bij elke maaltijd. Een kiwi bij het ontbijt, een salade bij de lunch en extra groente bij het avondeten. Eet meer fruit of yoghurt en minder koek of snoep.

4. Voldoende daglicht
Voldoende daglicht in de ochtend prikkelt je hersenen om wakker te worden, waardoor je zult merken dat je een stuk meer energie hebt. Probeer dus wat vaker ’s ochtends een wandeling te maken.

5. Trek je wandelschoenen aan
De voordelen van een dagelijks ommetje zijn groot: wandelen zorgt onder andere voor meer fysieke en mentale gezondheid, gewichtsbeheersing, een verbeterde spijsvertering en een versterkt hart- en vaatstelsel. Ook geeft een wandeling je veel energie, vooral na een lange dag zitten.

6. Lach en geniet!
Misschien wel de belangrijkste tip: vergeet niet om (elke dag!) te lachen. Samen met je geliefden, familie, collega’s of misschien wel alleen, om je favoriete serie. Plan regelmatig dingen in die je gelukkig en vrolijk maken. Dat kan voor iedereen iets anders zijn.

Probeer gezond te leven, maar leg jezelf ook niet té veel druk op: je hoeft niet elke dag uren te sporten of altijd het stukje appeltaart links te laten liggen. Als je jezelf allemaal regeltjes oplegt, werkt dat vaak juist averechts. Zoek daarom naar een manier die voor jou werkt.

Succes en geniet!