Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Morbus de Quervain…..    Chique naam maar daar heb je niets aan…

Morbus de Quervain…..    Chique naam maar daar heb je niets aan…

Morbus is andere naam voor aandoening en een aandoening kan je sowieso beter niet hebben. Als je er dan toch eentje moet hebben dan maar een met een chique naam: Quervain.

Een van de meest voorkomende aandoeningen van de pees (pezen), die alles heeft te maken met positioneren en gebruik van je duim. Deze wordt gekenmerkt daar pijn in de overgang van je duim naar de pols. Hierbij kan de pees of de peesschede ontstoken zijn en dat kan echt vervelend zijn.

Ik volg de wetenschappelijke ontwikkeling voor onderzoek naar hand- en pols redelijk op de voet en uit recentelijk onderzoek is gebleken dat bij een echt actueel beeld (pijn, zwelling, warmte, functiestoornis en misschien zelfs roodheid) de beste benadering is; Houding (brace), belasting en lokale injectie. Die laatste zal ik altijd adviseren als je klacht langer dan 3 maanden duurt en/of conservatieve aanpak geen effect heeft. Deze injectie kan worden gezet door een huisarts of handchirurg. Maar heel zelden zal een handchirurg operatief moeten ingrijpen om de klacht te laten overgaan.

Als je je herkent in deze klacht en wi je wil graag advies/van je klacht af… dan staat het team handtherapeuten van Centrum Evers natuurlijk voor je klaar.