Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Jaaroverzicht 2014

Beste allemaal,

Het was in 2014 weer een roerig jaar.

De zorgverzekeraars krijgen steeds meer macht en stellen steeds meer administratieve eisen. Wij worden er als fysiotherapeuten weleens moe van. Wij willen onze tijd besteden aan de cliënten en zomin mogelijk aan de administratie. De vrijeartsenkeuze staat onder druk. Bedenk goed wat voor zorgverzekering je aan het einde van dit jaar afsluit. Restitutie polis betekent altijd een vrije keuze. Waarschijnlijk kun je eind 2015 € 0,00 eigen risico in de basisverzekering kiezen waarbij je het recht op een vrije artsen keuze zult verliezen. Mijn advies: restitutie polis en houd de vrijeartsenkeuze. De verzekeraar is alleen in geld en terugdringen van ziektekosten geïnteresseerd. Hebben we nog lol in ons vak? Jazeker, we hebben een enthousiast en passievol team. Ik ben trots op mijn collega`s.

Een kleine terugblik:

De praktijk is gegroeid van 13 fysiotherapeuten in 2010 naar 30 deskundige hulpverleners (revalidatiearts, fysio, ergo, psychologen, maatschappelijk werk, etc.) in 2014. In uren 2010: 15.500 uur en in 2014: 25.000 uur patiëntenzorg. De administratie en schoonmaak is van 5 personen in 2010 naar 10 personen in 2014 gegaan. Momenteel zijn in totaal ongeveer 45 collega`s verbonden met Centrum Evers.

In 2013 gestart met Krullaards Perfect Reset-behandelingen. Momenteel zijn 17 klinieken geopend in Nederland. Onze ervaring is dat mensen met chronische rug-, been- en nekpijn na bijvoorbeeld een ongeluk of een oude hernia bijzonder goed effect hebben bij een behandeling met “de plaat”. Wij hebben inmiddels honderden mensen mogen helpen in Barneveld met deze behandelmethode. In Nederland hebben inmiddels meer dan 10.000 mensen met klachten baat gehad bij deze behandelmethode.

Sinds 2010 is de praktijk gegroeid van 31.000 fysiotherapiebehandelingen naar 41.000 behandelingen in 2014. Wij blijven groeien en cliënten lijken tevreden. Tevredenheid van onze cliënten gemeten door een onafhankelijk bureau met de CQ-index geven ons het cijfer 8,7 (op een schaal van 0-10).

In 2013 zijn we gestart met poliklinische revalidatiegeneeskunde in samenwerking met Stichting RevaZorg. Elke week komt revalidatiearts Ronald Meijer op de praktijk om spreekuur te houden.  We hebben nu zo`n 150 cliënten mogen helpen in ons multidisciplinair team van revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, haptonoom, maatschappelijk werker, diëtiste, logopediste en voedingsdeskundige.  Waar heeft deze groep cliënten last van? Chronische vermoeidheid, chronische pijn, gewrichtsproblemen, restklachten na oncologische behandelingen, ernstig verzwakt na operaties, zenuwletsel of een lichte hersenbloeding. Vaak in combinatie met slechte conditie, vat op het leven kwijt zijn, depressief gevoel of niet lekker meer in het vel voelen. Daardoor problemen in de thuis- en/of werksituatie. Het is prachtig te zien hoe deze groep cliënten opknapt in 3 maanden tijd bij Revalidatie Centrum Evers. Daar word je als zorghulpverlener blij van.

Ik heb er nog steeds lol in om fysiotherapeut te zijn. Verwachtingen voor het komende jaar:
+ Steeds meer fysiopraktijken in financiële problemen
+ Nog meer macht bij de zorgverzekeraars

Voor Centrum Evers
+ Verdere groei van cliënten
+ Wetenschappelijke onderbouwing van de Krullaard Perfect Reset-plaat. (studieopzet loopt)
+ Nog meer deskundige collega`s verbonden met Centrum Evers
+ Verdere borging van samenwerking met eerstelijns zorgaanbieders via OWZ de Burgt.

Ik wens u al het goede het komende jaar (en de jaren erna).

Jan Evers