Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Onderzoek: het aantal Nederlanders dat wekelijks sport neemt licht toe

Het aantal Nederlanders dat wekelijks aan sport doet, is in tien jaar tijd licht gestegen. Vooral wandelen, hardlopen en fitness worden steeds populairder, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Alleen onder ouderen en lageropgeleiden neemt het aantal sporters niet of nauwelijks toe.

Alleen sporten of in groepjes
Volgens het SCP sportte in 2013 zo’n 56 procent van de mensen iedere week. In 2003 was dat nog 52 procent. We sporten steeds meer alleen of in zelf georganiseerde groepjes. 45% van de sporters is aangesloten bij een vereniging of een commerciële aanbieder. Het aantal lidmaatschappen van sportverenigingen is de laatste tien jaar gelijk gebleven.

Sportblessures
Tegelijkertijd is ook het aantal sportblessures licht gestegen. In 2013 waren er twee blessures per 1.000 uur sporten. Dat was in 2007 1,8 op de 1000 uren sport. Volgens het SCP ligt een deel van de verklaring in de populariteit van fitness en hardlopen.

(De Rapportage sport 2014 is gemaakt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS))

Waarvoor kunt u bij Centrum Evers terecht?
Ons team heeft twee gespecialiseerde sportfysiotherapeuten, David Hemstede en Hugo van de Beek. Zij begeleiden u met de meest recente kennis over sportblessures en kennis over revalidatie tot sportniveau. Zo kunt u weer helemaal op uw oude niveau terugkomen na een sportblessure. Daarnaast is het mogelijk om in onze praktijk een hardloopanalyse te doen bij David Hemstede of een fietsanalyse bij Velometric om te verzekeren dat uw sporthouding zo optimaal mogelijk is om op deze manier blessures te voorkomen.