Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Cliëntverhaal R. Pol

Cliëntverhaal R. Pol

Als ervaren hardloper had ik al geruime tijd last van kniepijn aan de voorkant van mijn knieën, ook wel patella femoraal pijnsyndroom genoemd. Het begon als een lichte irritatie, maar de pijn werd steeds erger en begon mijn prestaties te beïnvloeden. Na het raadplegen van een fysiotherapeut, werd mij een behandelplan voorgesteld.

De fysiotherapeut begon met een grondige evaluatie van mijn knieën en mijn loopstijl. Daarnaast keek hij ook naar mijn sportherstel met betrekking tot mijn leefstijl zoals slaap, voeding en stress aangezien dit van invloed kan zijn. Hij legde me uit dat mijn abductor-spieren van de heup waarschijnlijk verzwakt waren en dat ik mijn hardloopschoenen moest vervangen. Hij stelde een persoonlijk behandelplan op dat gericht was op het versterken van mijn spieren en het aanpassen van mijn hardloopschoenen.

Ik was een beetje sceptisch over de behandeling, maar de fysiotherapeut was zeer ervaren en wist waar hij het over had. De oefeningen die hij me gaf, waren eenvoudig, maar zeer effectief. Na 4 weken de oefeningen te doen begon ik al een verbetering te merken. De pijn in mijn knieën begon af te nemen en mijn prestaties kwamen weer terug op het oude niveau. De fysiotherapeut bleef me tijdens de behandeling begeleiden en gaf me advies over hoe ik mijn trainingen kon aanpassen om verdere irritatie aan mijn knieën te voorkomen. Ik vond het fijn dat hij zo betrokken was.

Na ongeveer 8 weken was mijn kniepijn volledig verdwenen en ik voelde me sterker dan ooit tevoren. Ik kan nu zonder pijn hardlopen en ben dankbaar voor de uitstekende zorg en behandeling die ik van mijn fysiotherapeut heb gekregen.