Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Jubileumfeest bij Centrum Evers, we bestaan 20 jaar!

Jubileumfeest bij Centrum Evers, we bestaan 20 jaar!De week van 10 april jl. was een bijzondere week. We vierden het 20-jarig bestaan van de praktijk! De zogenaamde praktijkvergadering werd in het stilste geheim voorbereid als een verrassingsfeestje voor Jan en Karin. En dat is gelukt!

Vandaag de dag werken we met meer dan vijftig collega’s op vijf verschillende locaties in Barneveld. Het begon allemaal twintig jaar geleden in de schuur aan de Groen van Prinstererlaan waar Jan zijn eerste cliënt behandelde. En dat liep goed. Hij had een beeld voor ogen van hoe je een praktijk moest runnen en Manuele therapie Evers was geboren. Al snel kwam Suze Hebing – de vrouw van Freek – erbij voor de administratie (én de gezelligheid) en daarna voegde ook Kelly zich bij het team met niet veel later Karin en Arjan. Er werd gewerkt in een kleine ruimte aan de Koolhovenstraat waar je met de trap omhoog moest.

Het pand aan de Nieuwe Markt werd in 2005 gebouwd. Vijf heuse behandelkamers met een kleine oefenruimte met een pulley systeem, een fiets en een krat met flessen om tiltechnieken te oefenen. Toen Johan er in 2005 bijkwam waren officieel alle kamers bezet en moesten we een beetje handig gaan werken toen ook Freek het team kwam versterken. De telefonie en de administratie werden uitgebreid. Suze nam namelijk op dinsdag- en donderdagochtend de telefoon op. Wat een luxe was dat! Voor de rest van de week deden we dat zelf tussen het behandelen door. 

Door de jaren heen breidden we snel uit met David, Hugo, Theodora, Tessa, Kim en Remco. Er kwam een heuse officiële back office genaamd Henriëtte. Ook kwam er meer bezetting op de front office, zodat we de telefoon helemaal niet meer op hoefden te nemen. Jan stopte als paardenfysiotherapeut om meer aan de behandelbank te staan. Wat niet iedereen weet is dat Jan nog voor het starten van de praktijk bij de Gamma een paardenskelet en een rubberen hamer kocht en zichzelf zo ontwikkeld heeft tot paardenfysiotherapeut. Het verhaal gaat dat hij voor sommige cliënten de rubberen hamer er nog steeds bijpakt!

Ondertussen begon het krap te worden op de Nieuwe Markt. We breidden rond 2010 uit met een behandelruimte bij sportclub Do-It en in 2012 zag Jan de mogelijkheid van locatie De Burgt. We kregen er fors meer ruimte bij. Vooral toen ook de locaties aan de Van Zuylen van Nieveltlaan en de Valkseweg (bij huisarts Abed) erbij kwamen. Met steeds meer behandeldisciplines werd Manuele therapie Evers het huidige Centrum Evers.

En nu – na gevoelsmatig twee keer knipperen met je ogen – bestaat Centrum Evers uit een flinke groep fantastische mensen en zijn we twintig jaar verder!

Sommige dingen veranderen. Het ’tante Maartje gevoel’ – genoemd naar de moeder van Jan – wat de belichaming is van het warme welkom en het er mogen zijn, hoe en wie je ook bent werd het ‘Karin gevoel’. Sommige dingen blijven (bijna) hetzelfde. Zoals een groot deel van de eerste collega’s die er nog steeds werkt. Er zijn de afgelopen jaren al veel mooie herinneringen gemaakt en deze mijlpaal van het 20-jarig bestaan komt daarbij: stilstaan bij waar we vandaan komen en waar we deel van uit mogen maken! Bedankt Jan en Karin, op naar de volgende 20 jaar!