Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Cliëntverhaal mw J.(75 jaar)

Cliëntverhaal mw J.(75 jaar)

Na een flinke val met de fiets had ik veel angst om weer te beginnen met fietsen. Ik kan geen auto meer rijden en ik kan niet heel ver meer lopen vanwege gevoelige knieën.
Hierdoor werd ik afhankelijk van mijn kinderen voor bijvoorbeeld de boodschappen.
Mijn dochter die in de thuiszorg werkt adviseerde om de fysiotherapeut eens mee te laten kijken om te beoordelen of het nog veilig was om te fietsen.
Er kwam een fysiotherapeut langs die gespecialiseerd is in de ouder wordende mens. Zij hoorde mijn verhaal rustig aan en bekeek mijn spierkracht en balans.
Doordat ik nog niet eerder was gevallen en mijn spierkracht en balans goed leek, besloten we samen het fietsen weer te gaan proberen.
Het op en afstappen was eerst onwennig, maar doordat er met me mee werd gekeken durfde ik het aan om dit samen te oefenen.
Ik woon in een drukke regio en zag er tegenop om vervolgens in het verkeer te gaan fietsen. De fysiotherapeut gaf aan dat een ergotherapeut langs kon komen om samen weer te oefenen in het verkeer. Zij zou dan beoordelen of dit nog veilig kon. Na 3 keer samen oefenen in het verkeer had ik mijn vertrouwen weer terug en inmiddels doe ik weer zelf boodschappen op mijn fiets. Ik ben zo blij dat ik weer een stukje zelfstandigheid terug heb!

Met vriendelijke groet,

Bianca de Heus
Geriatriefysiotherapeut