Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Mckenzie therapie Centrum Evers

McKenzie therapie

In de praktijk zie ik veel mensen met rugklachten. Vaak rugklachten die verergeren bij buk en buigbelasting. Een methode die ik dan vaak toepas is de McKenzie methode. Maar wat is dit nu eigenlijk? De McKenzie therapie is (meestal) gericht op het meer strekken van de wervelkolom, omdat de meeste provocatie van de aanwezige klachten vaak tijdens het buigen plaatsvindt. Bovenstaanstaande afbeelding is ter illustratie.

McKenzie therapie is een effectieve behandelmethode bij 80-85% van de bekende rugklachten in de praktijk en die veel wordt toegepast. Hierbij kan worden gedacht aan lokale rugklachten maar ook klachten waarbij er sprake is van uitstraling in een been.
Het doel van deze vorm van therapie is mechanische klachten bij rugpijn of zelfs een hernia zo snel mogelijk te verhelpen en terugkeer van klachten op termijn te voorkomen. De therapie bestaat uit 1 of 2 oefeningen die makkelijk zelf uit te voeren zijn.
Op basis van lichamelijk onderzoek en een anamnese kan worden bepaald of McKenzie passend is bij de klacht.

Heeft u ook rugklachten, welke mogelijk toenemen bij langdurig buigen of bukken zoals; bed opmaken, tuinieren, stofzuigen of langdurig zitten achter de pc? Neem gerust even contact op met de praktijk. Bij Centrum Evers zijn er meerdere therapeuten die met deze methode werken en u daarin kunnen adviseren en begeleiden.

Tot ziens in de praktijk!

Sarah