Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Cliëntverhaal echografie

– Cliëntverhaal –

Mijn eerste ervaring met echografie bij de fysiotherapeut.

Sinds een aantal maanden heb ik een hinderlijke blessure in mijn rechterlies. Tijdens het hardlopen voel ik daar een lichte irritatie. Na de cooling-down en een tijdje stilzitten loop ik als een oude man. Mijn hardloopfysiotherapeut David Hemstede constateerde dat een spier die met een pees naar mijn schaambeen liep de oorzaak was. Het herstel van een peesblessure kan langdurig zijn. En dat werd het.

Op zijn aanraden werd ik naar Jan Aalten gestuurd. Ik kreeg keurig uitleg over wat er zou gebeuren. Het apparaat ken ik nog van de ‘dikke buiken’ maar verder niet. Al scannend vond Jan de pezen die het kwaad konden veroorzaken. Ook zag hij mijn heupkom die er verder goed uitzag voor een jongeman van mijn leeftijd. Hij maakte verschillende opnames maar zag geen ontstekingen of iets anders wat herstel in de weg zou kunnen staan.

Daarna werd ik op mijn platte voeten gezet. Het bleek dat mijn heupen ongelijk stonden en dat er in mijn onderrug kennelijk iets vastzat. Hierop heb ik een behandeling gehad van een manueel therapeut en ook van Jan wat de boel een beetje in het fatsoen zette.

Komende periode oefenen en dan kijken hoe het er bijstaat. Met duidelijke instructies en toestemming van de therapeut om rustig en kort te trainen ging ik naar huis.

Een lies is natuurlijk een plek dichtbij de schaamstreek. Keurig discreet werd dat opgelost waarbij ‘het zaakie’ uit beeld was maar er wel goed gescand kon worden. Tijdens de behandeling was er tekst en uitleg waarnaar gezocht én wat telkens gevonden werd.

Tevreden – nog niet genezen – ben ik naar huis gegaan.

Hartelijke groet,
Berend Jan Luchtenberg