Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Blog: Net begonnen bij Evers; de eerste indruk

Vanaf de jaarwisseling werk ik als geriatrie-fysiotherapeut (voor ouderen) bij Centrum Evers. Ik wil met u drie dingen delen die me zijn opgevallen in mijn eerste maanden.

* De patiënten!

* Uitdelen van koffie

* Alle soorten fysiotherapeuten binnen Evers

De patiënten!

Wat leuk om u hier in de omgeving te leren kennen. Voorheen werkte ik in een andere regio, die natuurlijk ook leuke mensen kent, maar om nu hier in mijn eigen regio patiënten te mogen behandelen, vind ik erg leuk. Waarom? U bent erg gastvrij. Ik wordt met ‘open armen’ ontvangen. Ik moest natuurlijk nog wel een beetje aan het Veluws accent wennen. Ik ben oorspronkelijk een Zuid-Hollands meisje, dus u zult me dat vast vergeven. Het valt mij op dat de ouderen in deze omgeving erg vitaal zijn. Fijn! Dat betekent dat al veel goed gaat in de zorg voor ouderen, maar mijn doel is dat natuurlijk nog verder te verbeteren.

Uitdelen van koffie

Waarom valt het uitdelen van koffie mij op? Omdat dát tegenwoordig zeker geen vanzelfsprekendheid is! Maar om te zien dat bij Centrum Evers steeds maar weer aan iedere patiënt of collega een kop koffie wordt aangeboden, vind ik een teken van de fijne vriendelijke sfeer die mij zo is opgevallen de eerste maanden. Die gastvrijheid maakt dat ik me heel snel thuis voelde en voel.

Alle soorten fysio’s

Wat zijn er inmiddels toch veel verschillende fysiotherapeuten met elk hun eigen specialisme. En al helemaal bij Evers. Heel goed natuurlijk, want zo kan iedereen met de grootste expertise geholpen worden. Zelf heb ik al heel snel na mijn opleiding gekozen mij te specialiseren in ouderen. Daar ligt mijn interesse en passie. Ik mag zoveel mensen helpen die bijvoorbeeld graag langer zelfstandig thuis willen blijven wonen, of willen leren hoe ze kunnen voorkomen dat ze vallen, of graag hun kleinkinderen weer willen kunnen optillen of … noem het maar! Vaak zijn het complexe situaties met meerdere factoren of aandoeningen die een rol spelen, maar daar ligt voor mij juist de uitdaging. Heeft u vragen? Ik hoor het graag.

Hartelijke groet,

Annejet