Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Blog: Je brein voor de gek houden

Als je iets leuk vindt om te doen, kost het je minder energie. Sterker nog, het gééft je energie. Stelt u zich eens voor; u maakt een wandeling, maar u houdt helemaal niet zo van wandelen. Wat gebeurt er? Dat half uur duurt enorm lang en er lijkt geen einde aan te komen.  Maar andersom ook. Als u houdt van wandelen, is het genieten en houdt u het gemakkelijker vol. 

Dit heeft te maken met het brein. Positieve gedachten hebben net als negatieve gedachten een sterke invloed. Je kunt je brein soms zelfs voor de gek houden. 

Vertaling naar de praktijk

Twee keer per week geef ik een hele leuke groep mensen hydrotherapie (oefentherapie in het water) in de Veluwehal. Als we het water uitkomen, hebben we het behoorlijk koud in de doucheruimte en de gang richting de kleedkamers. Dus wat houd ik de mensen wel eens voor? Beeld jezelf zo sterk mogelijk in dat je op je slippers heerlijk in het zonnetje loopt. Sterker nog, de zon brandt op je hoofd, het is echt heet. Je bent op vakantie en geniet van de zon. Wat voel je je ontspannen…

Hoe sterker je je zoiets inbeeldt, des te beter werkt het. Sommige mensen lachen maar een beetje en zeggen: “Ja ja, je hebt mooi praten. Maar het is hier gewoon koud.” Anderen proberen het en vinden dat het iets scheelt. 

En ik…ik sla die Centrum Evers handdoek nog maar wat steviger om me heen.