Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Blog: Goedaardige Draaiduizeligheid

draaiduizeligheidHet gevoel van regelmatig of continu duizelig zijn, is een erg naar gevoel. Zeker als deze verschijnselen niet vanzelf over gaan. Er zijn erg veel oorzaken bekend die duizeligheid kunnen veroorzaken en het is voor een huisarts of specialist dan ook niet makkelijk om vast te stellen wat de oorzaak van deze klachten kan zijn. Vanwege de complexiteit van deze aandoening zijn er zelfs diverse expertisecentra in Nederland die zich richten op het diagnosticeren en behandelen van duizeligheidsklachten. Vaak is er sprake van goedaardige draaiduizeligheid.

In medische termen Benigne Paroxismal positieduizeligheid (BPPD) genoemd. Bij de diagnose van BPPD is een effectieve behandeling het uitvoeren van de Epley manoeuvre. Volgens de richtlijn voor BPPD van de “Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en heelkunde van het Hoofd-Halsgebied” dient deze Epley manoeuvre door een arts of specifiek daartoe geschoolde paramedicus te geschieden.

In Centrum Evers hebben wij de expertise in huis om deze manoeuvre uit te voeren, zodat mensen bij ons terecht kunnen voor de behandeling van draaiduizeligheid.

Ook is het mogelijk om specifieke oefentherapie te krijgen als één van uw twee evenwichtsorganen (één in ieder oor) niet goed werkt. Dit laatste kan mogelijk ontstaan na een doorgemaakte ontsteking van het evenwichtsorgaan.