Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Blog: Combinatie wetenschap en ervaring

Een blog geschreven door onze collega Marjolein:

Als u bij verschillende therapeuten bent geweest, ken u het misschien wel. Bij de éne therapeut krijg je de ene behandeling en bij de volgende krijg je weer een andere behandeling voor precies dezelfde klacht.
Dit is vaak gebaseerd op ervaring van therapeuten en dat is ontzettend belangrijk, en ja, meerdere wegen leiden naar Rome.. Ik (Marjolein) werk nu een jaar bij CE en daarnaast studeer ik fysiotherapie wetenschap. Vaak krijg ik de vraag waarom ik dat doe. Ik geloof dat we de ervaring van therapeuten moeten combineren met een stukje uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek om de beste behandelingen neer te zetten. Bijvoorbeeld uitzoeken wat voor soort behandeling vaak het beste werkt bij een bepaalde klacht en/of waarom. Hier wil ik me komende jaren sterk voor maken.

IMG_1857.jpg