Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Bekkenfysiotherapeut Sabine is weer terug!

Bekkenfysiotherapeut Sabine is weer terug!

Yes, na tien maanden eruit ben ik eindelijk weer aan het werk als bekkenfysiotherapeut. Wel even wennen hoor als je er zo lang uit bent geweest. Daarbij komt ook dat je thuis een nieuwe balans moet vinden met twee kinderen in plaats van één. Gelukkig gaat dat na een paar weekjes werken alweer heel goed.

Tien maanden geleden viel ik uit door misselijkheid in mijn zwangerschap. Door fysiek werk werden de klachten erger, mijn lichaam trapte vanzelf op de rem. Iets wat ik bij tijd en wijle zeker wel frustrerend vond. Je wilt graag dingen doen, maar je kunt het gewoon niet. Dat is iets wat ik herken bij veel zwangere dames die ik tegenkom in mijn vak. Bekkenpijn is vaak ook een teken dat de balans tussen belasting en belastbaarheid niet goed is. In dit geval dus met pijn als gevolg, waardoor je uiteindelijk steeds minder kunt doen. Gelukkig is er met oefeningen en diverse tips wel weer de mogelijkheid de balans te hervinden om op die manier zonder al te veel pijn te functioneren. Luisteren naar het lichaam blijft hierbij een belangrijke factor.

Ondertussen heb ik mijn zwangerschap achter mij gelaten en ben ik trotse moeder van een dochter geworden. Met twee prachtige dochters is ons gezin compleet. Tijdens mijn zwangerschap is eens tegen mij gezegd: “één kind is een boom, twee kinderen is een bos”. Deze uitspraak begrijp ik ondertussen beter. Wanneer er één kindje rondloopt, heb je nog rustmomenten wanneer het even zelfstandig speelt of slaapt. Bij twee kinderen is er altijd wel één die om aandacht vraagt, en soms zelfs tegelijk. Daarbij is het zoeken dat je de aandacht een beetje evenredig verdeelt. Dit in combinatie met soms weinig slaap voelt inderdaad meer als een bos. Deze balans hebben we voor nu gevonden. Zeker nadat mijn jongste dochter twee keer door Karin aan haar nekje is behandeld en nu heerlijk de nacht kan doorslapen. Daar boffen wij maar mee.

Nu ben ik weer aan het werk als bekkenfysiotherapeut en gelukkig vind ik mijn vak nog steeds erg leuk na zo’n lange tijd eruit. Het is gewoon prachtig om te zien dat iemand met incontinentieklachten weer droog is na een simpele tip over uitplassen. Of dat iemand minder buikpijn ervaart doordat ze de bekkenbodem beter kan ontspannen. Als bekkenfysiotherapeut zie ik een breed scala aan klachten, onder andere ontlastings- en plasproblematiek, seksuele problematiek, problemen tijdens en na de zwangerschap en langdurige lage rugklachten. Geen dag is hetzelfde en ik ben gewoon heel blij dat mensen het vertrouwen in mij hebben om samen te werken aan klachtenvermindering.

Hartelijke groet,

Sabine