Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Afscheid Thymen

Vandaag hebben we tijdens de praktijkvergadering afscheid genomen van onze collega Thymen. Per 1 september gaat hij een nieuwe uitdaging aan in het leger. Een uniform staat hem in ieder geval goed! We wensen hem heel veel succes!

Thymen over zijn toekomst

De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in de wetenschap (psychisch, gezondheid en sociaal), management, leiderschap en groepsdynamiek. Ik heb veel mensen gesproken om mee te sparren waar mijn interesses liggen en wat de kansen zijn om mij hierin te ontwikkelen. Hieruit kwam naar voren dat ik de beste kansen qua ontwikkeling op deze vlakken kan maken binnen de geneeskundige dienst bij Defensie.

Wanneer en wat ga ik bij de geneeskundige dienst doen?

Ik ga 4 september de officiersopleiding van 1,5 jaar volgen. Ik wordt getraind om een peloton (30-60 mensen) van artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en apothekers aan te sturen. Denk hierbij aan taakvoering, functioneren en dergelijke. Daarnaast ga ik mij bezighouden met het strategisch plaatsen van ziekenhuizen, eerstehulpposten en ziekentransport tijdens uitzending.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het eerste deel bestaat uit 39 weken algemene militaire opleiding op de koninklijk militaire academie (KMA) te Breda. Hier ga ik leren navigeren, exerceren, schieten, militaire EHBO en commando voeren. Het tweede deel bestaat uit een korte officiersopleiding van 7 weken op de KMA. Hier leer ik alles omtrent militaire operaties, militaire wet- en regelgeving (denk hierbij aan de NAVO, EU en VN) en vredesbedrijfsvoering. Het laatste deel bestaat uit een 6 maanden lange vaktechnische opleiding op het Opleiding en Trainingscentrum te Hilversum. Hierbij leer ik groepen aansturen van de geneeskundige dienst en het regelen van logistiek en materieel om ziekenhuizen en eerstehulpposten op te zetten.