Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Wat ik zo leuk vind aan mijn vak?

Wat ik zo leuk vind aan mijn vak?

Regelmatig krijg ik de vraag; Wat heeft jou er toe gezet bekkenfysiotherapie te gaan studeren? Met het onderdeel “inwendig handelen” erbij is dit wel een heel bijzonder vak. En ja dat klopt, het inwendig handelen is echt wel even anders dan reguliere fysiotherapie. Ik behandelde al een poos bekkenklachten bij Centrum Evers voordat ik de master bekkenfysiotherapie deed, waarbij ik merkte dat ik net een onderdeel miste om cliënten volledig van hun klachten af te helpen. Ik moest hen dan doorsturen naar de specialist. Door de master bekkenfysiotherapie waarbij ik naast inwendig handelen nog meer tools en kennis heb vergaard, ben ik nu zelf die specialist geworden.

Nu ik een poosje aan het werk ben als bekkenfysiotherapeut vind ik het vak alleen maar leuker worden. Want wat is het toch mooi als je mag zorgen dat iemand met incontinentie klachten weer droog wordt, en deze persoon weer het huis uit durft. En het is toch prachtig dat je een zwangere kan begeleiden die er helemaal doorheen zit door de bekkenpijn. Diezelfde zwangere dame zie je na een paar weken steeds meer zelfcontrole en regie krijgt over de klachten. En dan heb ik nog niet eens gesproken over iemand die 10 jaar terug op het stuitje is gevallen en die na het rechtzetten van het stuitje weer pijnvrij door het leven kan!

Ja een fantastisch vak vind ik bekkenfysiotherapie. Maar weet je wat mijn vak nog leuke zou maken? Als ik naast mij in de praktijk nog een collega bekkenfysiotherapeut zou krijgen. Want ondanks de master bekkenfysiotherapie weet ik nog lang niet alles. Met zijn tweeën kan je af en toe ook even sparren, kan je elkaar ondersteunen en kan je elkaars passie delen. Dus ben jij of ken jij de bekkenfysiotherapeut die ons team komt versterken? Of ben jij een fysiotherapeut met net zoveel passie voor het bekken als ik en wil je de master bekkenfysiotherapie volgen? Kijk dan eens naar onze vacature: https://www.centrumevers.nl/vacature-bekkenfysiotherapeut/ . Is je interesse gewekt? Stuur dan laagdrempelig een mail om elkaar te leren kennen tijdens een bak koffie.

Vriendelijke groet,

Sabine van de Beek