Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Tijd..

Clientverhaal Annejet

Binnen de praktijk zie ik een dame, nu 54 jaar. Zij werd toen ze 16 jaar oud was, fietsend naar school, aangereden door een brommer. Dit was het begin van een moeizaam leven, waarin mevrouw worstelt met extreme vermoeidheid, haar algehele gezondheid en het onbegrip van artsen.
Tijdens de therapie proberen we haar algehele belastbaarheid door middel van verschillende therapeuten (fysiotherapeut, ergotherapeut) op niveau te houden. Maar de worsteling zit voornamelijk in het onbegrip van artsen/mensen vanuit haar omgeving. Welke haar niet kunnen of willen begrijpen, want je ziet het niet, het is niet tastbaar, het is onzichtbaar en dit staat niet in “het boekje”.

Dit is een voorbeeld van mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) welke ik in de dagelijkse praktijk zie.  Het boek “Hersenziek (NAH) een lange eenzame weg”; geschreven door Marissa van Dijk. Hierin lees je wat voor impact een (zeldzame) hersenziekte geeft op het dagelijks leven. Dit heeft mij geholpen om mensen met NAH beter te laten doen begrijpen.
Je ziet (soms) niets vanaf de buitenkant maar aan de binnenkant zit er veel….

Een klein stukje van Martien (hoofdpersoon van het boek Hersenziek welke een progressieve zeldzame hersenziekte heeft) wat ik graag met u wil delen.