Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Leer er maar mee leven…

Leer er maar mee leven…… mevrouwtje/meneertje

Ik hoor het helaas elke week! Ik ontvang een client en die heeft diagnose artrose aan handen met daarbij de mededeling dat er geen mogelijkheden zijn. Leer er maar mee leven…

Nee, ik kan geen wonderen verrichten en kraakbeen terug laten komen maar het klopt zeker niet dat een handtherapeut geen mogelijkheden heeft bij artrose. Met name voor het duimbasis gewricht is meer mogelijk dan vaak wordt gedacht.

Wat kan er dan wel? bewust worden van belasting en belastbaarheid, op de rem trappen daar waar het de afname van het kraakbeen betreft en daarmee de kwaliteit van het gewricht, advies bij de handelingen die je als provocerend ervaart, gewricht beschermende maatregelen, verbeteren van houding en optimaliseren van de actieve stabiliteit van het gewricht. Maar vooral, wat kunnen we er samen aan doen!

Dit is dus absoluut meer dan “geen mogelijkheden” en we hebben op deze wijze al veel cliënten kunnen helpen waardoor ze niet alleen de dagelijkse handelingen zelfstandig kunnen uitvoeren maar ook nog “handen” overhouden om zijn/haar hobby uit te oefenen.

Als u een wil weten hoe dit programma eruitziet? Dan bent u welkom, maak een afspraak en ik kan u in en half uur een reëel beeld geven van onze mogelijkheden.

Handtherapeut,

Freek Hebing