Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Gratis check én instelling van je werkplek

Gratis check én instelling van je werkplek

Voorkom of verminder pijn aan rug, schouders en nek.

Ervaar jij ook wel eens pijn aan je rug, schouders en nek bij het (thuis)werken achter de computer? Is je werkplek goed ingericht? Staat je bureau op de juiste hoogte? Is je stoel goed ingesteld? Heb je de juiste afstand tot je beeldscherm? Onze ergotherapeute komt graag bij je langs – thuis of op je werk – voor een werkplekonderzoek. Het is belangrijk dat je werkplek goed is ingericht. Wanneer je een groot deel van je (werk)tijd achter een computer doorbrengt, kun je daar rug-, schouder- en nekklachten van krijgen. Door een goede houding voorkom of verminder je klachten en werk je met plezier!

Iedereen heeft recht op ergotherapie. Het is dan ook opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars. Per kalenderjaar wordt tien uur ergotherapie vergoed. Wel valt de therapie onder het verplicht eigen risico. Heb je het eigen risico dit jaar al betaald en maak je de komende periode gebruik van ergotherapie dan worden de kosten vergoed door je zorgverzekeraar (max. tien uur) en betaal je zelf niets. Zo krijg je dus een gratis check mét de juiste instellingen van je werkplek bij jou thuis of op je werk!

Bij Centrum Evers werken Joanne, Elja en Joyce (zij geniet op dit moment van haar bevallingsverlof) als ergotherapeuten. Naast werkplekonderzoek doen ze nog meer. Wanneer je moeite hebt met het uitvoeren van alledaagse handelingen dan kunnen zij je daarbij helpen. Met advies en training word je begeleid om op een andere manier hetzelfde te blijven doen. Denk daarbij aan het in en uit bed stappen, aankleden, boodschappen doen, het volgen van een studie en/of werk. Het doel is om dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk zelfstandig uit te blijven voeren. Al dan niet met een hulpmiddel. Met elkaar wordt er geoefend, worden er nieuwe vaardigheden aangeleerd en geven de collega’s advies. Er wordt vooral gekeken naar wat je wél kan!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op. Zij helpen je graag!

Lees hier meer over ergotherapie.